EsrAren 6,5 aylığız ve ne yaptıysam geçmiyor kayısı püresi veriyorum, zeytinyağ denedim başka ne verebilirim kızlar perşembeden beri bugün yaptı kakasını,baya katı ve kötü kokuluydu doktoramı götürsem bilemedim 😒
Seherbilgic EsrAren en güzeli zeytin yağı kulak çubuğu poposunu uyar o da etkili olmazsa lama yap ben öyle yapıyorum hemen geçiyor
Tubaa11 EsrAren mama ile mi besliyorsunuz anne sütü mü. Gerçi ek gıdaya da geçmişsiniz. Benim bebeğim 4 aylık 10 güne yakın yapmıyordu. Mamasına fazla su koymaya başladım. Artık her gün yapıyor
Meltem2611 EsrAren en iyisi kefir benim bebeğim kefir yerken iyiydi nasıl bıraktı kefiri bizim de başladı. Biraz büyüdü diye içirtemiyorum maalesef
Talha_kus0 EsrAren Hanımlar bizde aynı durumu yaşıyoruz artık napicagimi bilmiyorum 7bucuk ayligiz oğlum kabız oldu 10 gün ypmadi doktora gittik çok yemek verin belki az beslendiği için kakaksinolkuyordur dedi eve geldim çok yedirdim 3 gün sonra gittik kontorole kilo almıştı ama tabi kakasini yapmadı lama verdi bı iki defa onunla yaptı sonra gene aynı yapmıyor kabız yapan herşeyi hayatımızdan cikartt8k vermiyoruz doktorlar da anlamıyor kabızlığın nedenini gastrolsji bölümüne gidin dediler şuan randevu bulmaya çalıyorum sizde bu durumu yaşayan varmı sizce neden oluyor ve cevremdekiler ayına göre zayıf kilo almıyor diyorlar oğlum 7,5 aylık 7kilo 650gramdi en son sizce düşük mu
EsrAren Seherbilgic perşembe günü yaptığında lavmanla yapmıştı zaten kakasını😒 bu kezde ona alışır diye korkuyorum bilemedim
EsrAren Tubaa11 anne sütü+ek gıda. Dışarıya vs bi yere gittiğimizde mecbur kalınca mama veriyorum sadece.
Tosbaaa Benim oğlumda altı bucuk aylık. Ek gıdaya geçtiğimizden beri aynı durumu yaşıyoruz. Verdiklerinize dikkat edin. Mesela ben üç gün üst üste muz vermiştim ondan oldu. Akşamdan bir adet gün kurusu ıslatın sabah suyuyla birlikte püre yapıp verin içine az zeytinyağı damlatın. Yanına yulaf lapası yapın içine armut rendeleyin. Tamamen verdiklerimizle alakalı bir durum. Dikkat edersek kronik hale gelmeden engel oluruz. Mesela yer elması hem çok faydalı hemde bağırsak dostu alerjisi yoksa denemenizi tavsiye ederim.
EsrAren Tosbaaa aslında kabız yapmayacak şeyler vermeye özen gösteriyorum bende genelde muz fazla vermemeye çalışıyorum genelde elma armut Avakado yoğurt yumurta havuç tarzı şeyler veriyorum hep. Yulaf lapasını 2 kez denedim çok öğürdü ince öğütülmüş almama rağmen boğazına takılıyo sanırım. Yarın tekrar deneyim olmazsa. Yer elmasını tatmadık hiç ama onuda alır denerim yeter ki geçsin şu kabızlık😢
EsrAren Seherbilgic bazen buharda sebze haşlayıp veriyorum. Bazen bu sebzeleri karıştırıp çorba yapıp veriyorum. Yoğurt yumurta peynir veriyorum. Bazen irmikle mama yapıyorum onu veriyorum. Genelde kabız olmayacağı şeyler vermeye özen gösteriyorum aslında ama anlamadım neden böyle oluyor
EsrAren Talha_kus0 umarım bi çözüm bulabiliriz. Ağlıyo mu peki kakasını yapamadığı için huzursuzluğu var mı?
KUTAY61 EsrAren siyah erik kompostosu içir canım o yaptiri kaka kapya biberli çorba yap 6.5 aylıktı yanlış görmediysem tadimlik.yedirsende işe yarar hip.bebek püreleri var onun erikli olani yedirebilirsin yulaf pişir içine elma armut rendele hemen kaka yapar
Meltem2611 EsrAren yok küçük şişelerde satılıyor merketten alıyordum. Çabuk bozuluyor diye küçük şişelerden alıyorum.