Busrablt61 Sweetbaby_ tv mümkünse kaldırın görmesin onun yerine boya kalemleri defterler kitaplar hamurlar verin eline hem kasları gelişsin hem düşünce hayal gücü en kötü ihtimalle evde durmayın çıkın parka cocuklaeın en büyük ilacı diğer çocuklar
Sweetbaby_ Busrablt61 4 yaşında kizim var birde kardeşiyle oyuncaklarını asla.paylasmak istemiyor ama orta yolu buluyoruz kalemlere ilgili ama kemirmek için
Busrablt61 Sweetbaby_ ev işini sallayın yarın oturun çocuklarınızla birlikte oyun kurun ikisiyle ortak resim cizin mesela ayı çizin 4 yaşındaki kızınız kendi cizer 2 yasindaki cocugunuzunda eline kalem verip sizde yardimla cizersiniz sonra içlerini birlikte boyarsiniz gibi etkinlik yapın hem kaynaşırlar birlikte oyun oynamayı ögrenirler hemde birlikte güzel anılsr biriktirirsiniz elbet sinirinizi zıplatacak birsuru sey olur ama sakin olun herşey cocuklarinizin sağlıklı büyümesi için diye düşünüp devam etmeye çalışın 😊
KaganinAnnesi26 Sweetbaby_ doktora gittiğinde doktor direk kes diyecek ve tvyi kestiginnan gelişimininin nasıl duzeldigini göreceksin coknyakin arkadaşım yaşadı 1 yaşındaydı kızı kesti TVyi 1 hafta ağladı ama unuttu sonra hiç açmadı hala hiç açmıyor kızı bizimkilere yetişti gelişimi konuşması bizden önce geçti azimli ol direk kes hemen yarın
Sweetbaby_ Momylion canı isterse göz teması kuruyor hareketleri iyi acıkınca bile hemen ağlar peşimden koşar yemek istediğini anlarim
KaganinAnnesi26 Sweetbaby_ bak mesela bunu da yapmamalısın arkadan geliyor acıkınca ama sen hemen yemek verme konuşmaya teşvik et ne istiyorsun falan diye sor herşeyi anladığımız için çocuklar konuşmuyor bende yapmaya çalışıyorum aynısını soruyorum sürekli anlamıyorum seni diyorum
Deletedmom_37 Sweetbaby_ işaret parmağıyla işaret ediyor mu bay bay öpücük gibi taklitleri varmı burnunu gözünü felan gosterirmi oyuncaklarla amacına gore oynar mi topu getir bebeğini ver felan diyince anlar mı bunlar onemli
Aytenekinci Sweetbaby_ benmde oğlum 10 ay 23 günlük oda fazla tepki vermiyo üç dört kere söyledikten snra bakiyo banada düşkün ama gel dışarı çıkalım diyen herkese gidiyo bu aralarda gözleri daliyo ara ara bende korkuyrm otizm diye
Aytenekinci Sweetbaby_ benm oğlumda çok fazla telefon izledi bende üç gündür kestim biraz biraz tepki vermeye başladı ama yinede şüphe ediyrm ve psikolojim bozuldu😥
Sweetbaby_ Aytenekinci benimkide.oyle oldu 3 gündür kapalı çağırınca filan bakmaya başladı diğer hareketleri gayet normal işarete eder kollarım bağlıyken gelir açar kucağıma koşar sarılır yani
Aytenekinci Sweetbaby_ benm oğlumda öyle gel deyince gelir dur yapma derim bakar bana ilk yapmaz yine bildiğini yapar yani ama benm hatamasiri maruz bıraktım telefona televizyona
Aytenekinci Sweetbaby_ işaret etmeyi daha bilmiyo ama ben anlmiurm az buçuk hallerinden bişey verince sevinir iki gündür mama demeyi öğrendi mesela annelik çok zormuş ya hele bide bu çağda 😥
Sweetbaby_ Aytenekinci aynen valla eskiler nasıl yapıyormuş çok mersk ediyorum resmen hasta oldum hastaneye düştüm diyebilirkm birde 22 haftalık hamileyim carsmabayi iple cekiyrm
Aytenekinci Sweetbaby_ rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🤲 valla bnde biliyorum benm kucuk kardeşim vardı gece gündüz televizyon izlerdik vallahi hiç böyle telaşa girmezdik ama şimdi en ufacık harekette acaba mi diyorum 😥
tugbac Bebekler kaç ay itibariyle isimlerine tepki verir hanımlar? Oğlum 9,5 aylık. İsmini söyleyince bakmıyor ama annecim,gel vs diyince bakıp geliyor.