yabancibiri ben gunde iki ogun yiyorum🙋♀️😁 ama oyle bir kural yok. Amac belirli saat araliklarinda bir sey yememek. Mesela 16 saat aclik yapacaksaniz. Saat aksam 7de son ogununuzu yersiniz sonra gece olunca uyku sabah olunca da uyanirsiniz ve saat 11de ilk ogununuzu yersiniz. Ister kahvalti yiyin ister ogle yemeyi. Kahvalti yiyip oglen ogle yemegi yiyip aksam saat 7de son yemeginizi yiyip orucu baslatabilirsiniz. Isterseniz bu uc ogunden birinu atlayin veya isterseniz bir iki ara ogun ekleyin, size kalmis. Amac 16 saat aclik suresi yapabilmek. Ama bence 16 saat oruc tutacaksaniz uc ogun tam ideal. 8 saat serbest yeme vaktiniz var. Kac kere yiyebilirsiniz ki zaten. Ara ogune gerek yok ve ara ogun yiye yiye kan sekerini yukseltip durmaktan baska bi sey yapmazsiniz
Ben 18 saat aclik 6 saat serbest yeme yapiyorum. Bu 6 saat icinde iki ogun yiyorum. Oruc saatleri boyunca su, siyah cay, sekersiz sutsuz kahve serbest zaten, onlari iciyorum
Ucten fazla yemek yemenin ne kadar gereksiz oldugunu gordum. resmen vakit kaybiymis 😁 ne yicem derdi yok bol bol vakit kaliyor size de. Ve bu arada vucudunuz onceden depoladigi yaglari kullanmak icin harciyor😎 daha ne olsun?