Aysunnn65 burcinyamanerke 6. Aya yeni girdik yeni yeni vermeye başlıcam bal kabağı nı püre yapıyorum ama normal püre ye göre suyu fazla oluyor yoksa kabız eder /yoğurt / ve havuç bunuda haşlayıp püre yapiyorum pekmez katıp veriyorum.
Memonunannesi60 7,5 aylığız 3 öğün veriyorum; Sabah yumurta sarısı ve pekmez öğlen elma püresi veya avakado + yoğurt akşam yoğurt+ havuç veya patates
Merve0653 Aysunnn65 bende yeni başladım içine zeytin yağı koyuyorum purelerin. Pekmez neden koyuyorsunuz peki doktor mu önerdi?
Tosbaaa Sabah yumurta sarısı + bebek irmikli bisküvi+ avokado+ bebek loru Öğle tadımlık yaptırdıklarımdan sebze püresi Ara armutlu yoğurt Tabi gün gün alternatifli yapmaya çalışıyorum. Bu arada 20 gün oldu başlayalı. 6 ay 10 günlüğüz
Biz3kisiyiz_ Tosbaaa maşallah valla ben de 5 buçuk aylıkken başladım şuan 6 ay 16 günlük ama hiç yemiyor 🤦🏻♀️ labneyi sevdi bı öğlen onu veriyorum sabah mama veya sagdigim sütü içiyor. Tadimlar hemen hemen bitti
Tosbaaa Biz3kisiyiz_ bakmayın böyle yazdığıma bende o kadar özenip yapıyorum yediği 2 3 kaşığı geçmiyor. Zorlamak istemiyorum dahada soğuyacak yemeklerden diye ama bekliyorum bakalım vardır elbet zamanı.
kadriye07 bende basliyali 20 gün oldu sabah tadım yapacağı sebze meyve neyse onu veriyorum 3 gün kuralıyla öğlene doğru verdiğim sebzelere irmik veya pirinç ekliyerek çorba ara öğünde meyveli yoğurt şimdilik daha yumurta tadımı yapıcaz
Merve0653 Aysunnn65 geçen bibyaziya denk geldim. Pekmezin kan yapması için kilolarca yemek gerekir diyodu doktor.
Aysunnn65 Merve0653 e bebeğe etkisi bize olduğundan fazladir canım mesela bal bize bişey yapmaz ama bebeklerin beyninde büyük hasar birakiyor bir yaşından önce yedirilince