Canım benim bebeğimde hem kafa asimetrisi plagiosefali hem kafa düzleşmesi brakisefali vardı. Kask merkezine gidip ölçüm yaptırdık sonuç ileri seviye çıktı. Kask takılmadan düzelmesi zor görünüyor ama takmadan önce pozisyonlama yapalım dediler. 1 ay kadar bebeğimi sürekli yattığı yönün tersine yatırdım. Hep aynı yöne döndüğü için gece yüzlerce kere kalktığımı bilirim. Sonraki ay ölçüm için gittiğimde asimetrisinin tamamen düzeldiğini görüp şaşırdılar. Tabi kafa düzleşmesi devam ediyordu ki zaten bu 1 ayda düzelecek bir durum değil. Kask taktırmaya karar verdik kaporası bile ödendi kask yapıldı. Fakat bebeğim kaskı taktığımız anda cinnet geçirdiği için eşimle mecburen kasktan vazgeçtik. Ben yine de pes etmedim gün içinde sırtüstü pozisyona gelmemesi için her şeyi yaptım. Kafasının yere değdiği her an için düz kafa yastığı kullandım. Bebeğim büyüyüp dönerek uyumaya başladığında ise biraz daha rahatladım. Nitekim uğraşa uğraşa sonunda bebeğimin yusyuvarlak bir kafası oldu:) Benim sana tavsiyem gidip ücretsiz olarak ölçüm yaptırman olur. Orada sana düzelmesi için nelere dikkat etmen gerektiğini detaylıca anlatacaklardır. En azından düzleşmenin hangi seviyede olduğunu öğrenmiş olursun. Gerekli özeni gösterdiğinde de düzeleceğine emin olabilirsin. Biraz uzun oldu fakat zamanında çok üzüldüğüm için tüm süreci anlatmak istedim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.🙏🏻