ayda17 Merhaba🙃 21 aylık kızım var genel olarak iştahsız. Çikolata bile zar zor yiyen bir çocuk. Normalde anneler yemezsini istemez ben aman yesin de onu yesin diyorum çünkü ciddi anlamda hiçbir şey yemiyor. Ama ek gıdaya geçtiğimizden bu yana her gün haşlanmış ya da tavada yumurta vermeye çalışıyorum. Son zamanlarda tavada yumurtayı istemiyor bende haşlanmış yumurtayı farklı şeylerle karıştırarak veriyorum. Maşallah 🧿 diyelim lütfen🥹 Bazen 1 bazen 2 tane oluyor. Fazla gelebilir mi bünyesine sizce? Bazı yazılar okudum karaciğeri yorar diye ama bazı doktorlar da tam aksini söylüyor. Beyin gelişimini destekliyor. Hatta birkaç önce kendi doktoruna da sordum yedirebiliyorsan sakıncası olmaz dedi ama bugün başka bi yazı görünce biraz tedirgin oldum. Sizin bu konu hakkında bilginiz var mı? 🫠
kuzey-21 ayda17 doktorlar yumurta ne kadar sık yerse okadar iyi olur diyorlar. Benm oğlum da yumurta yemez artık. Doktor pasta yap yumurtayı bol koy ondan bile alır vitaminini der. Sizin ki maşallah yiyormuş. Hem günde 2 den birşey olmaz ki. Ben rafadan yedirdiğim zaman 2 yedirirdim artık yemez oldu 😂
Alparslan2206 ayda17 benimde bebeğim 18 aylık bende hergün veriyorum mutlaka faydalı olacağını düşünüyorum çok faydalı yumurta
Burcinisp ayda17 benim kızım da yese keşke ama anasına cekmiş. Babasına çekse 2şer 2 şer yerdi. Bir şey olacağını sanmıyorum. Benim eşim hep çifter çifter yermiş bebeklikten beri. 😁 kayınvalidem hep anlatır. Şifa olsun kuzunuza
Denizzz88 ayda17 yaa ne güzel her gün yiyorsa yedirin faydalı, benim oğlumun yumurta alerjisi vardı yeni yeni yemeye başladı şimdi de sevmedi yumurtayı asla haşlanmış yemiyor pankek,mücver,kek falan gibi şeylerle yedirmeye çalışıyorum zar zor
ayda17 kuzey-21 ne biliyim ya bugün bi yazıya denk gelince kafam karıştı acaba fazla mı gelir diye. İyilik yapıyim derken çocuğu hasta etmek istemiyorum. Benim de bildiğim yumurta( hele de biz köy yumurtası alıyoruz tanesi 4 liradan sırf çocuk sağlıklı beslensin diye ) çok faydalıdır ama işte kafa karıştırıcı yazılara denk gelince içime kurt düştü 🫠
ayda17 Alparslan2206 ben de aynı fikirdeyim beyin gelişimi açısından da çok öneriliyor ama mesela günde 2 tane yemesinde bi sakınca olur mu acaba
ayda17 Burcinisp amiin inşallah🙏🏻🧿 belki biraz daha büyüyünce yer bende küçükken pek yemezmişim şuan onsuz kahvaltı yapamıyorum😄 valla bu bebişler zaten bi analarının babalarının iyi huylarını alsalar sorun kalmayacakta illa bi cinsliklerini buluyorlar🫢😂 canları sağ olsun da🙏🏻💕
ayda17 Denizzz88 bizimki de başlarda sevmemişti sonra farklı farklı tariflerle yapmaya başladım hatta haşlanmışı da yumurta muz ceviz ve pekmez karıştırıp veriyordum başlarda bayılarak yiyordu belki sizde de işe yarar🙏🏻
ayda17 [silindi] aslına bakarsanız bende düşünmemiştim ama biliyorsunuz ki günümüzde annelerin kafalarını karıştırmak için mi nedir sürekli farklı şeyler ortaya atıyorlar yok gelişimleriyle alakalı yok beslenmeleri yok psikolojileri neye inanacağımızı şaşırdık bizde🤦🏻♀️
Burcinisp ayda17 tam üstüne bastınız valla. Kimde ne cinslik var hepsini topluyorlar. Canları sağolsun dediğini gibi. Sağlıkla büyütün 🌸🎈❤️
busrasilra14 ayda17 benim oglumda asiri istahsizdir. Yani neredeyse hicbirsey yemez. Ama dediginiz gibi yumurtayi ama sadece omlet veya tavada olucak illaki yer. Haslanmisi asla yemez. Ben haftanin birgunu krep yapiyorum bir gunu yumurtali patates birgun kasarli/peynirli yumurta ve sonrasında boyle degisik yumurtali seyler. Simdilede yaninda birkac birsey de yiyor ama dediginiz gibi acsa 2 yumuryada yiyor ama bence birsorun yok doktorum da yiyebolir demisti
ayda17 busrasilra14 aynen bizimki de öyle bende memnunum böyle ilerlememizden ama dediğim gibi birkaç yazıya denk gelince acaba zarar verebilir mi diye düşünmekten kendimi alamadım. Hoş bugüne kadar yumurtanın zarar verdiği birini de görmedim ama dediğim gibi şu dönemde annelerin kafasını karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar bin yıllardır iyi dedikleri şeylere şimdi kötü diyorlar bkz.inek sütü🤦🏻♀️ Ben de eşim de inek sütüyle büyümüşüz çok şükür gayette sağlıklıyız kalsiyum değerlerimiz iyi ama şimdi diyorlar ki inek sütü faydasız🙄 bende o yüzden annelerden fikir almak istedim belki farklı bi düşüncesi olan vardır diye 😄 rahatlatmak açısından🙏🏻💕
Ucansupurge ayda17 Benim kızımda yumurtayı sever hergun 1 yumurta yer bazı günler 2.yi istiyor ebeye sordum verebilirsin dedi bende 2 yumurtadan omleti yapmaya başladım geçen gün doktor kontrolünde sordum 2 yumurtanın fazla olduğunu vermemem gerektiğini onun yerine başka birşey vermemi söyledi.
ayda17 Ucansupurge işte bu yüzden sordum bende. Her doktor aynı düşünmüyor bu da tedirgin ediyor kimi diyor yumurta çok faydalı ne kadar yiyebiliyorsa yedirin kimisi de fazla gelebileceğini söylüyor🤦🏻♀️ Bende doktorumuza sordum eğer yiyorsa verin dedi yumurtadan ala besin mi var dedi ki haklı da güvenilir şartlarda yetiştikten sonra bana da zararlıymış gibi gelmiyor ama hem bi olumsuzluk ortaya atanlar oluyor maalesef 🙄