oglumkizim Merabalar kızım 3ay 22 günlük 15 gün önce kakasında kan görünce acile götürdük kaka tahlili yapıldı temiz çıktı acildeki doktor yediklerinle alakalı olabilir ama tam bilemiyorum uzman bir doktorla görüşmen lazım dedi internetten biraz araştırınca süt alerjisi oldugunu okudum bir kaç gün süt ve süt ürünlerini kesince kakada düzelme oldu mukus ve kan gitti normal yapmaya başladı dana etinin yasak olduğunu bilmiyordum dana eti tüketmiştim ama mukus ve kan olmadı kızımın acaba sadece süt ürünlerine mi alerjisi var? neler yemeliyim nasıl bir yol izlemeliyim salı günü randevum var götürücem salı gününe kadar benim yapacaklarım varmıdır?Bu arada kakada kan ve mukus harici belirtimiz yok
Yalin oglumkizim Bizde de sadece o 2 belirti vardı, teşhis için yeterli zaten. Dr la görüşene kadar tüketmemeye devam et bence ama alerji varsa ,ki var gibi, bu uzun bi süreç. Nacizane tavsiyem bu süreci alerji dr uyla hallet😉
Elele oglumkizim genelde dana etini başlangıçta yasaklamıyolar beslenmede önemli olduğu için bana da tepki vermezse kesme demişti doktor tepki verdiği için bi süre yemedim sonra yemeye başladım. Alerji doktoruyla mutlaka görüşün tek başına olmuyor asla ben de düzgün yönlendiren doktora denk gelemedim bi türlü böyle Sudan çıkmış balık gibiyim 🤦🏻♀️ Alerjiyi tetikleyen şeyler oluyor susam tahin kırmızı meyveler tavuk eti dana eti vs vs çok uzayan bir liste malesef. Allah yardımcımız olsun bebeklerimize şifa versin inşallah 🙏
ruken2425 oglumkizim benimde aynısı canım içerisinde süt ve süt ürünü olan herseye çikolata dana eti ve soya artı yumurta bunlara alerjimiz olduğu için kan geliyordu şimdi tüketmediğim için onları düzeldik şükür
Erdemim oglumkizim benim oglumda da süt alerjisi var. Alerji bölümünde takip ediliyor. Bize yememem gerekenlerin ayrıntılı listesini verdiler ama dana eti yazmıyor orda. Sadece doktor şunu dedi. Çocuk dana etine de reaksiyon gosterebiliyormus yiyince aynı etki oluyorsa dana eti de yememeniz gerekir dedi. Benim oğluma yediriyorum hiç problem olmuyor o yüzden yiyoruz şükür.
oglumkizim Yalin tüketmemeye çalışıyorum yasakları kendim kek yapıyorum baktığım tariflerle bir şekil günümü geçiriyorum ama maalesef ilk günden bile olsa sütüme yansır oldu kimisi haftada 1 deneme yap diyor kimi 6 ay sonra diyo kimi katı diyet daha hassaslaştırır diyor çocuğu şaşırdım kaldım
oglumkizim Elele Aynen sadece süt ürünleri bile kabarık bi liste neye elimi atsam ya süt tozu var ya peynir altı suyu kendimce tarifler yapıyorum dana etini alerji belirtisi olmadığı için tüketiyorum ama tavuğu denemeye çekiniyorum nedense 🤦🏻♀️ geçen yumurta ve çikolatayı birlikte tükettm hemen akşamına kan geldi anlamadım çikolatadan mı yoksa yumurtadan mı
Yalin oglumkizim hiç bilgi kirliliğine girme, direkt alerji uzmanıyla yürüt. Alerji kısa vadede vücuttan atılan birşey değil ve varsa kuzuyu rahatsız eder. Nacizane tavsiyem kulakları tıka doğru dr a😉
Elele oglumkizim evet malesef liste çok kabarık😕 çikolatadan olmuştur bence öyle deneme yaparken ikisini birden yapmayın da anlaşılsın ben de diyet açayım dedim bi ara yirmi yirmibeş gün yedim bişe olmadı sonrasında tekrar yüzünde küçük kızarıklık gördüm devam diyete çok zor inşallah atlatırlar
Elele oglumkizim öyle abur cubur olarak torkunun bisküvisi var ruşeymli onda süt yok ben canım tatlı çekince ondan yiyorum sonradan farkettim Torku’nun küçük keklerinde de süt yok marketten bişe almak isteyince çok zor her şeyin arkasında ya süt tozu var ya peynir altı suyu Torku sağolsun kullanmamış 😁
Krispii Elele benim kızımın da alerjisi var galiba kan ve mukus yok fakat yüzü ep kızarık bi geçiyor bi geçmiyor süt de versem mama da versem oluyor yüzünü gördükçe kötü hissediyorum kendimi doktor kan görmedikçe sorun yok diyor ama yüzü de sürekli kabarık kırmızı
oglumkizim Elele Nasıl bi yol izlicem bilemiyorum mesela denemek için araya kaç gün girmesi lazım ben 3 gündür dana eti tüketiyorum 3 gün üst üste tüketince bişey olmuyorsa onu yiyebiliyormuşuz doğrumu acaba
bsrpyrz Elele torkunun hepsinde süt ve süt ürünleri var Google yazın içindekiler çıkıyor zaten yumurtada var😊 malesef abur cubur yasak her türlü bizlere ben bitek çekirdek yiyorum yada kuruyemiş😊
Elele oglumkizim ah bıdık nasıl da haber veriyo😊 Allah bağışlasın hepsini. 3 gün çok kısa bilmiyorum ben uzun süre yememiştim bir ay falan zaten vücudun kakanın vs düzelmesi 20 günü buluyor sanırım yine de biran önce götürün doktora daha doğru yönlendirir tek başına yapılacak iş değil gerçekten ben de bi düzgün ilgilenen doktor bulabilsem🙏
oglumkizim Yalin önce uzmana gidicem sonra ordan alerji bölümüne çünkü makatında önceden çatlak vardı belki ordan sızıntı yapıyodur onuda öğrenmem gerek
Elele Krispii kan veya mukus yoksa belki de başka birşeydir hassas oluyolar ya bi de öpme dokunma vs herşey etkiliyor. Nemlendirici kremlerden kullanın sürekli mustelanın var biodermanın var atopik dermatit için doktor da önermiştir mutlaka.
Rzgr Krispii benim oglumda ayni sekilde sut ve yumurta alerjisi var sadece yuzunde kirmizi sivilceler cikiyor. 1 aydir diyetteyiz ikimizde sadece tahil meyve sebze tuketiyoruz. Buna ragmen bir duzelme olmamisti en sonunda cevize de alerjisi oldugunu kesfettim 1 haftadir onuda kestik. Ilacla birlikte oglumun yuzundeki sivilceler kurumaya basladi cok sukur.
oglumkizim Elele alerjisi olsa kan gelirdi büyük ihtimal çünkü peynir yediğim gün gelmişti dana eti yiyorum gelmiyo huysuzluğu falan da olmuyo. gidicem zaten doktora ama o da deneme yanılma yolunu uygulayacak eminim arkadaşımın kızının yüzü hep yara olmuştu doktor haftada 1 bi tane besin dene demiş öyle anlarsın demiş
Elele bsrpyrz bisküvisinde yok hatta facebookta alerji grubunda da paylaşmışlardı bi tane ruşeymli bisküvisi var onda yok ben keklerin arkasını da okuyorum onda da yok eser miktarda içerebilir yazıyor sadece yumurta var evet yumurta alerjimiz yok Zaten ben arada yiyorum onları bişey olmuyor
Elele oglumkizim evet deneme yoluyla bulduruyolar testlerde çıkmayabiliyor çünkü küçükken. O zaman bi hafta bişey yemeyin sonra tek tek denersiniz ama bi deneyince bence iki üç gün bekleyin de etkisi bazen hemen o gün çıkmayabiliyor dana eti etkilemiyosa kesinlikle kesmeyin bana doktor kesme onu neyle besleneceksin tepki verirse kesersin demişti
bsrpyrz Elele arkasında içindekiler kısmında yazıyor süt kreması yazıyor alerjen uyarısında bile soya süt ürünleri yumurta fındık susam badem vb. İçerir yazıyor yani yinede siz bilirsiniz ama içinde var yani😊