Srplberenmali benim kızım 2.5 yaşında bende geçen ay bıraktırdım. Ben yaptım diyorum çünkü cidden iş bende bitiyodu. Kızım başındanberi uyku desteği olarak kullanıyodu. Öğlen uykusu da uyumadığı için sadece gece uykusuna geçerken alıyodu sabah teslim ediyodu 😂 bi gün kendime güvendim dedim tamam bırakıyoruz ama olayı çok ajite etmedim. Emzik bırakma kitabı vardı birkaç akşam okuduk büyüyünce emzik bırakılır diye ama pek ısınmadı o fikre. Ben de kendimi hazır hissettiğim bi akşam emziğini arabada unuttuğumu söyledim. Yarın alırız falan dedim nolcak 1 gece idare edersin dedim. Tamam dedi hırçınlaşmadı ağlamadı. Ama uyumadı 😂 o gece 4 e doğru uyuyabildi. Hayatta yapmaz ama gece birkaç kez ağlayarak uyandı. Alışkanlık bırakmak kaç yaşında olursan ol kolay değil. Psikolojik olarak kendinizi hazırlamasınız birkaç gün krizlere. 1 hafta her gece emziğini sordu aaa almayı unuttuk yine tüh falan derken bi bakmışız ki bırakmışız. Dediğim gibi uykuya dalmak ilk 1 hafta zor ilk 3 gün daha da zor. Gün içinde yorulması lazım kolaylaşması için. Gece uyanmaları da 1 hafta sonra geçmişti. Şuan emzik kullanmayan bir kızım var 1 ay bile olmadı daha tam 🥰