HivzersMom 3ay 24 günlük bebeğim. 1 hafta on gündir memeye gelince yay gibi gerilip ağlıyor. Emzirme danışmanı 5-6 gün hiç meme teklif etme unutsun diyor. Sonra tekrar meme ver dedi. Gece derin uykudayken memeyi tutuyor. Biraz ayılınca hemen geri bırakıyor . 5-6 gün geçti. Meme teklif ediyorum ama hala istemiyor. Bana bi akıl verin nasıl yapayım . 😞
minisinannesiii33 HivzersMom 4. ay atağı.. bizimde o dönemde başlamıştı 20 gün civari sürdü ve tamamen geçti. Aksine meme teklif etmelisin benim ebem öyle söylemişti. Uykuya geçiş esnasında ver zaten öyle tutuyorlar sonra da geçiyor zaten
selenvtnl HivzersMom çok benzer bir durumu aynı zamanda yaşadım. Ben hep teklif ettiim unıtmasın diye. Göğsüme buz değdirdim ,soğuk olunca kandırmayo başardım. 3 gün bu şekilde yaptıktan sonra alıştı. Şimdi normale döndük 4 ay 10günlük düzeldi çok şükür. Emzirme kolyesi de taktım o da dikkatini dağıttı biraz deneyin bnce
HivzersMom minisinannesiii33 uykuya geçişleri çok agrasif oluyor uyumak için mızırdanıyor memeyi veremiyorum. Gece derin uykududayken her iki memeyide 10 dk tutturuyorum. Ama diyelim ki o an gözünü açtı uykusu dağıldı memeyi fark edip hemen iteliyor
Ferdaaademirr Aynısını bizde yaşıyoruz meme reddi zamanı sakin olup huzurlu mutluyken memeyi teklif etmeyi dene sürekli , tutana kadar bu süreçte kaşıkla süt ver asla biberon kullanma biz şuan yavaş yavaş normale dönüyoruz
HivzersMom selenvtnl aynı şekilde 3,5 aylıkken başladı aç bıraktım çay kaşığıyla veriyorum şimdi sütü . Sabırsızlanıyor süt için. Nasıl buzu deydirip mi emzirdiniz. Birde şunu merak ediyorum. Memeyi asla reddettiği dönem mamayı biberonla mı nasıl verdiniz acaba
MusapAlininAnnesi Eğer alerji gibi bir sorununuz yoksa yüksek ihtimalle 4. Ay atağı. Bizim de 3 buçuk aylıkken başlayıp 4 buçuk aylığa kadar sürmüştü. Doktorumuz ve ebe uykudan önce veya uykudan uyandıktan hemen sonra loş ortamda olabildiğince emzir ama zorlama demişti. Teklif ettiğimde emzirebildiğim kadar emzirmiştim ben de. Bir de bebeğim alerjik bi bebek ve o zamanlar hala neye alerjisi olduğunu bulamadığım besinler vardı, ekstra o yüzden de emmek istemiyordu aslında istiyordu da ama ememiyordu, çok ağlıyordu
HivzersMom tiredmom_ bu gece iki kez aralıklı uyandım meme teklif ettim bi ara tuttu emmeye başladı. Onarmada uyanır gibi oldu. Bi baktı memeyi emiyor yine çığlık kıyamet . Çok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum
HivzersMom tiredmom_ siz sadece meme veriyorsunuz takviye mama vermiyorsunuz, peki acıkınca memeyi tutmadığında ne yapıyorsunuz. Bende mama vermek istemiyorum meme vermek istiyorum
tiredmom_ HivzersMom evet aynısını yaşıyorum çığlık çığlığa ağlıyor sonra omzuma alıyorum uyutup tekrar meme veriyorum. Bu yüzden hatta kucağımda uyumaya alıştı.. 🙄 Ben buna şöyle çözüm buldum o uykudayken memeyi veriyorum onun ağlamasını uyanmasını beklemiyorum öyle uyku sersemi emiyor biraz
Zumradmr_11 5 bucuk aylik oglum bi kaç gündür meme istemiyor dediginiz gibi memeyi gördüğü an agliyor arada olurdu ama gece emerdi onu dahi emmek istemiyor dediginiz gibi gece emerken uyanirsa memeyi gorup aglayip emmiyordu çok şükür dunden bu yNa duzeldi epey. Arastirdum Meme grevi diye bisey varmis 3 4 gun emmezlermis falan falannn cok yorucu bi süreç oluyor emmedigi dönemler. Sık sık meme teklif edin yilmadan yorulmadan sevdigi pozisyonda verin memeyi ben yatarak verdim o sekilde seviyordu sevdigi sarkiyi soyledim dikkatini dagittim bu sekilde 3 4 gun sonrasinda emiyor suan şükür . Allah yardimciniz olsun
HivzersMom Zumradmr_11 memeye gelince yay gibi kendini geriyor geriye atıyor. Israrla biberon vermiyorum kaşıkla süt veriyorum inşallah fayda olur
MusapAlininAnnesi Papatya14 Kakada mukus, gürültülü ve sulu kaka, kakada kan, aşırı gaz sancısı, karın ağrısı, popoda pişik, uzun ağlamalar. Bazı besinlerde de egzama olarak tepki gösterdi
Kubraelifgoktas Papatya14 benim bebeğimle inek sütü alerjisi cikti sürekli ishal gürültülü kaka yapıyodu vücudu kızarım kabariyodu her yeri özellikle yüzü pul pul oluyodu öyle öğrendik bu arada 4 aylık oldu daha yenj
Papatya14 MusapAlininAnnesi bende şüpheleniyorum ama kakada kan falan görmedim dikkat ettim sütlü şeyler yeyince huzursuz oluyor vuda bı neden mi
MusapAlininAnnesi Papatya14 kakada kan veya egzama olmadığı sürece veya ciddi refleksler gösterenler var maalesef nefes darlığı gibi bu olmadığı sürece doktorlar diğerlerini normal görüyorlar. Süt ürünleri normalde de gaz yapan şeyler. Bebeklerimize de onlardaki protein ağır geldiği için gaz sancı karın ağrısı olarak yansıyor ilk 3-4 ayda , tabi bi alerjik bebek olmayan için geçerli. Alerjikse muhakkak kakasında kan veya egzama olarak kendini gösterir. Alerjisi olup olmadığını üç gün kuralıyla deneyip bulmaya çalışın dilerseniz. Aslında alerji konusunda riskli olan yiyecekleri üç gün kuralıyla denemek lazım gerçekten
Minel-inannesi HivzersMom 3ay 2 gunluk 1haftadir oturdugum yerden emzirmeye pozisyon aldigimizda gerilmeler aglamalar bas gosteriyodu kucakta hafif sallayarak gezerek emzirdigimde sesi cikmiyodu e tabi 1haftadir oyle gezip emzirmeye calisinca bende ne bel kaldi ne kol dun geceden beridir ilkte 3 5 adim atip sonradan pilates topu uzerinde hafif salinarak emdiriyorum bakalim
HivzersMom Minel-inannesi ayakta denedim evi turlayarak denedim istemiyor. Uyku arasında ham uyuduğuna emin olup kucağıma alıyorum memeyi veriyorum emiyor. İnşallah tekrar memeye dönüşü başarabilirim
Morportakal HivzersMom Futbol pozisyonunda deneseniz belki işe yarar. Birkaç arkadaşımda da bu durum olmuştu ise yaramisti . Ya da yatarak emzirin. İnsallah bir an önce istediğiniz gibi başarabilirsiniz
Minel-inannesi HivzersMom gün icinde giydiğiniz tişörtü yatarken altina serin sizin kokunuzu alsin bide kullaniyosaniz atcak oldugunuz göğüs pedini yakinina koyun süt kokusuyla uyusun yatağında faydasi olur inşallah