umraannnnn 2,5aylık bebeğimde ara ara selam nöbetleri görüyorum doktora gideceğiz ama bu süre geçmiyor, böyle bir süreç geçiren oldu mu? İlk belirtileri nasıl farkettiniz?
Izmirlianne35 umraannnnn ben 10 aylıkken farkettim kasılma şeklindeydi arka arkaya yaptı bende hemen video aldım epilepsi olduğunu sonra doktordan ogrendik videoyu görür görmez weste benziyor dedi eeg de çıktı zaten
MeryemHuseyinli Izmirlianne35 nasil kasilma?bas olcumunde fln fark ediyor mu?10aya kadar gelisimi nasil di?
Yeni-anne22 Izmirlianne35 nasıl anladınız epilepsi olduğunu bebeğinizde ne gibi şeyler gözlemlediniz acaba bebeğim gündüzleri uyumuyo uyursada gündüz uykusundan sıçrayarak kalkıyo çok kusma var bu ara azaldı sadece bide bazen gece uykusuda düzensiz sık uyanıyo epilepsi olan bebeklerde böyle yazıyo internette doktora söylediğimde normal demişti siz nasıl anladınız acaba
Izmirlianne35 MeryemHuseyinli ayaklarıni karnina doğru çekip basi one düşüyordu bizim zaten gelisimimiz geriydi hipotonik bebektik
Kubrakaraslan Izmirlianne35 bebeğiniz ne durumda yeğenim için Westten şüphe ediyorlar hipotonisi vardı hiç bir atağı yok ama eeg de west belirtisi görmüşler bana dönüş yapın nolursunuz mahvolmuş durumdayız bebeğiniz iyi mi
Izmirlianne35 Yeni-anne22 bizim kasılma olmuştu kafası ine düştü ayaklarını karnına çekti kusma falan yoktu öyle huysuzluk falan
umraannnnn Doktora gittik Mora refleksiymiş bizdeki bnde video çekmiştim refleks ile kasılmalar benzerdi doktor ayrımını yaptı siz ayırmanız zor dedi bizde EEG temiz çıktı videoya bakınca daha detaylı muayene etti bazen küçük olduğu için belli olmayabiliyormuş tekrar kontrole çağırdı bizi. Böyle durumlarda bebeğin gelişimi de önemliymiş mesela başını tutması ellerinde bacaklarında güç olup olmadığına baktı. Kusma uyku düzensizliği bizde de var doktorda onları pek önemsemedi bnce kusma düzensizlik gazdan dolayı oluyor
Derininmotheri umraannnnn bende şuan hastanede yatıyorum bebeğimle westten şüpheleniyorlar kan Mr usg temiz çıktı ilaca başladım Egg çekildi ama doktoru bekliyoruz 3 gün pazartesi gelecek sadece asistanı görebiliyoruz eeg ile ilgili bilgi verilmedi henüz Mr usg temiz miydi sizdeyde benim bebeğim birde başını tutabiliyor bacaklar eller oynuyor çok şükür hastaneye yatalı üç gün oldu kasılma vs olmadı çok şükür ilaçlardan sanırım umarım bizimkindede bişey çıkmaz
Izmirlianne35 Kubrakaraslan öncelikle geçmiş olsun bebegimin su an ufak nöbetleri oluyor ilaç kullanıyoruz 19 ayligiz oturma konuşma yok yürüme yok fizik tedavi alıyoruz
Izmirlianne35 Kubrakaraslan zaten gevşek bı bebekti kafasını tutamadigi için doktora gitmiştik genetik testler falan derken baya uğraştık 10 ayliken kasılma şeklinde farkettik bu gevseklige ve West sendromuna bir gen etkenmis ama hangi gen hala bulamadık