2YildizAnnesi başka bir foruma yazmıştım buraya da kopyalıyorum
ben 3 gün önce doktorumun önerisiyle 4 aylık bebeğimde tadımlara başladım. Bu ayda bebeğin damak tadı gelişiyormuş ve eğer tadımlara başlarsak ilerde yemesi kolaylaşıyormuş. Bağırsak duvarı artık bebeğimizin oluşmuş ve besinleri sindirebilir hale gelmiş. Eğer bebeğimiz biz yemek yerken bizi izliyor istiyor gibi hareketler yapıyorsa her bulduğunu ağzına götürmeye çalışıyorsa parmaklarını yiyorsa tattırmalara hazır hale gelmiş demekmiş. Sakın kavanoz mamalarını verme. Zaten günde 2 3 kere 2 3 çay kaşığı tadım yaptıracaksın. Maksat öğün değil tadım. Kesinlikle cam rende ve file önerdi. Ve bebeğin yesin diye saçma sapan karışımlar yapma sizin damak zevkinize alışsın şimdi tuhaf sebze karışımlarına alıştırırsan ilerde yemek yemiyo diye peşinden koşarsın dedi. 3 gündür havucu cam rendeden rendeleyip veriyorum yarın yoğurt vermeye başlayacağım. Tuzsuz baharatsız yap sulu yemeklerini suyundan parmağınla tattır dedi.bu önerileri acıbadem hastanesinde randevuları haftalar öncesinden biten ve randevu aldığımız halde yoğunluktan içeri girmek için sıra beklediğimiz bir doktor söyledi