yeniannefiliz Anneler bebeğim bugün tam 2 aylık oldu. Ve 1 hafta oldu kaka yapmayalı. Zeytinyağı içirdim çay kaşığıyla 3 gündür, veriyorum poposuna pamukla sürdüm masaj falanda yapıyorum. Çok endişeliyim tecrübesi olan var mı?
Meryem64 yeniannefiliz benim kızımda 4 aylık olucak 5 gündür yapmıyor doktorumuz 1 hafta normal dedi zeytin yağı içir sabah akşam 1 cay kaşığı dedi iciriyorum 2 gündür bakalım bekliyorum ne zaman yapacak diye yakınlarımda yapmasın bisi olmaz kilo alıyordur diyolar🤷♀️
glnzbtl yeniannefiliz bizde de aynısı olmuştu doktor enjektörle poposuna zeytin yağı ver demişti 2 cc verdim ama fayda etmedi bende çok küçük sabunu zeytin yağına batırıp vermiştim poposuna saniyeler içinde yaptı kakasını
birminnosunannesi birminnosunannesi Fitili verdikten sonra yapıyor sonrasında kendisi yapıyor başka fitil vermeye gerek olmuyor.
Kustuyu95 yeniannefiliz endişelenleyin ve herhangi bişey yapmayın oğlumn 9 gün kadar yapmadığı olmuştu kendi kendine yapar bikaç güne
Marselinannesi yeniannefiliz sakın sabun vermeyin Asla yapmayın. Doktor olarak Asla önermem çünkü sabun çok asidik bşr madde bağırsaklarını ve anüs bölgesini yaktığı için bebek zorla ıkınır ve kakasını yapr ama daha sonra kaka yapmaktan kılınmaktan korkar. Resmen bile bile çocuğa acı çektirmek sabun vermek popodan. Birde popsunu kulak çubuğuyla ya da enjektörle felan uyarana alıştırmayın daha sonra kendi başına kaka yapmaz hep uyarana ihtiyaç duyar.
2709G yeniannefiliz sakin ol canım doktorumuz 7-10 güne kadar yapmaması normal demişti 2. Aydan sonra hatta kesinlikle zeytinyağı falan sürmeye kalkma dedi bizimki de 2 günde bir yapıyordu kendiliğinden düzeldi şimdi günde 2 kere yapıyor
yeniannefiliz Kustuyu95 inşallah yapar insan korkuyor ister istemez. Birde bi kaç kere kustu normalde kusan bebek değildi bu yüzden mi acaba teşekkür ederim
B1elf yeniannefiliz öncelikle 1 hafta 10 gün arasında aşırı bi huzursuzluk yoksa karnı taş gibi sert ve anormal şiş degilse normal kabul ediliyor. 2. Ise poposunu devamli uyarmak tembelliğe yol açacaktır ve işin kötüsü kakasını her yapmak istediginde yardım isteyecektir uyarmadan yapamıycaktır öncelikle poposuna dokunmayın cocugun beslenmesinden 15 20 dakika sonra tuvalete kendimiz oturur gibi cocugu da çomeltir gibi evin icinde.gezdirin karın masajı yapın ve zeytinyag içirmeye devam edin mamayla besleniyordu cocugum mamadan kaynakli 4 ay boyunca 8 9 günde bir kaka yapiyordu mamayi degistirince düzeldi ama tek tavsiyem çok siddetli agrisi yoksa karni sis degise popo deliğini uyarmayın şırıngayla yağ sıkmak fitil vs yapmayın
yeniannefiliz B1elf çok teşekkür ederim bilgi için. Tamamdır dikkat edicem. Pazartesi doktor kontrolümüz vardı soracağım.
beyzagl444 yeniannefiliz bize doktor karismayin kendi duzenini olusturuyor demisti. 2.5 aylik karismiyoruz hafta 1 falan yapiyor ama yapiyor sonucta. hatta boynuna kadar cikiyor. 😊 cok ıkınırsa falan sutune zeytinyagi karistiriyorum.poposunada suruyorum gerci pek ise yaramiyor ama yapiyorum yinede.