Rscb Herkese merhabalar arkadaşlar kızım 4 aylık şuan sağlık ocağı aşısını yaptığı gün vegaferon demir ilacı verdi fakat bugün doktorumuz onda paraben var kullanmanızı önermiyorum dedi ve sidefer demir ilacını verdi. Merak ettiğim sağlık ocağının verdiğini yada doktorumuzun bize önerdiğini kullanan var mı herhangi bir yan etkisini gören var mı yada bunların haricinde kullanıp memnun kaldığınız ilaçlar var mı? 😑
diyabetli_anne Rscb sidefer kullandık dozuna dikkat etmek gerekiyor. Doz arttırımında reflüsünü azdırdığı için nutriginanın toz formunu döndük
Morkekik Rscb bizede doktorumuz ferrum yazmıştı kabızlık yaptı oğlumda. Sonra vegaferonu deneyeyim dedim oda kabızlık yaptı. Şimdi bestiron kullanıyorum ve çok memnunum. Ama mesela vegaferon eltimin kızına hiç bişey yapmadı hep onu kullandı.
Morkekik Rscb bizede doktorumuz ferrum yazmıştı kabızlık yaptı oğlumda. Sonra vegaferonu deneyeyim dedim oda kabızlık yaptı. Şimdi bestiron kullanıyorum ve çok memnunum. Ama mesela vegaferon eltimin kızına hiç bişey yapmadı hep onu kullandı.
Rscb diyabetli_anne bizde reflü gibi bir sıkıntı yok çok şükür doktora güvenip kullanıcaz artık şansımıza bakalım el kadar bebelere de hiç bir test yaptırmadan demir ilacı vermekte ne bileyim saçma geliyor ben bile kullandığım zamanlar kötü oluyordum 🤦♀️
Mrve-Mom Sağlık ocağının verdiği hiçbir ilacı kullanmıyoruz. İçeriğinin sağlıksız olsuğu herkes tarafından söyleniyor. Boşuna bedava vermiyorlar.
diyabetli_anne Rscb biz de bilmiyorduk o doz arttırımına kadar bir nevi vesile oldu diyebilirim. 9. ayda kan sayımında değerler normal çıkınca komple bıraktırdı doktorumuz. Genel olarak kabız vb sorun hiç yaşamadı sideferde tadı falan da çok güzeldi