Kalpsizim33 Evinizdeki porselen yada cam olan mutfak eşyalarınız zamanla deforme oluyor bazen de yüksek ısıda yıkandığı zaman kenarlarından küçük küçük atmalar (kırılma) oluyor böyle eşyalarınızı atıuormusunuz?Birde kırık mutfak eşyalar dini açıdan da kullanmayın diyorlar doğru mu?
-Cedric Kalpsizim33 kırık çatlak vs olursa atıyorum elbette. Zaten tayinci olduğumuz için tabak çanağa pek önem vermiyorum . 3 yılda bir takımlarım değişiyor
BihterZiyagil_ Kalpsizim33 dini açıdan duymadım ama kırık mutfak eşyasını kullanmıyorum elbette. Kırılan yerden parçalar kopabilir. Dinimizde de insan sağlığına zarar verecek her türlü şey yasaklanmıştır. Belki bu sebepten olabilir
35lavanta Kalpsizim33 ben atıyorum yani kırık bişey tehlike oluşturabilir çizilen tavslsrı falanda hrmen atarım.. Dini açı ne alaka ilk defa duyuyorum 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
BuzluKahve Kalpsizim33 Porselen değil de seramik olanlar öyle kenarlardan gidiyor. Meze salata için falan ortaya kullandıklarım seramikti, zamanla tek tek attım. Cam aldım şeffaf paşabahçe. Tabaklarım da porselen. Sorun bitti.
Kalpsizim33 BihterZiyagil_ aslında doğru ben herşey pahalandı diye atmaya kıyamıyorum ama işte bi parça koparsa o da tehlikeli
Deletedmom_62 Kalpsizim33 evet çatlayınca hemen atarım . Sebebi de yarın öbür gün bulaşık falan yıkarken elimi keser diye. Aynı sebepten dönüştürüp başka bir şey olarak da kullanmam.
Merve_ada71 Kalpsizim33 Alimler, bunun tenzihen mekruh olduğunu söylemişlerdir. Sebebi de kişinin farkına varmadan bazı kırıntıları yutması, kabın ağzının iyice yıkanmasına engel teşkil etmesi, içenin dudaklarının parçalanması gibi hususlardır
Merve_ada71 tatlibiranneo mehruh yani dinen yapılması istenilmeyen bişey sizin tercihiniz atmak durdurmak
Sontvbukucu Kalpsizim33 dini açıdan bilmem ama guvenli bulmadigim için atıyorum veya saksı falan yapiyorum
merve171214 Kalpsizim33 Dini açıdan bilgim yok ama ben kırılan çatlayan hiçbir şeyi evde bulundurmuyorum anında atıyorum