Fatmagul12 Kızlar merhaba herkese bebeğim beş aylık oldu boyu 63 cm persentilde çok düşük çıktı ne yapabilirim 😕 tecrübeli ananelerden yardım istiyorum ilk bebeğim -
SelimeliS Fatmagul12 kısa degil ki bebeğiniz. Benim oglumda 64 cm di. Simdi baktik persentil tablosuna 61ile 69 arasi normal kabul ediliyor ortalamada 65 cm miş
100710 Fatmagul12 Benim bebeğimde 4 aylık oldu bugün sağlık ocağına ası için gittim boyu 60 cm geldi ebe hiç uzamamis dedi
Selin1234 Fatmagul12 sizin ve eşiniz böyle kac birde bebeğinizin böyle gayet normal kiz bebeklerde o aylarda 57cm ile 70 cm arasında erkek bebeklerde ise 58cm ile 70 cm arasında olması gerekiyor sizin de bebginiz gayet sağlıklı
Fatmagul12 Sağlık ocağında bana da boyu biraz kısa dediler persentili 3 ün altında değil inşallah bir hastalık olmadığını gösteriyor
Usnac1995 Yani benim oğluma fazla uzun diyorlar. 3 aylık 63 cm. Benim ki uzunsa sizinki normal bence .
Durunun_annesii0 Fatmagul12 bende çok uzun diye stresteyim bugün 3 aylık olduk kilomuz 5.600 boyumuz da 65 cm geldi doğdun 2.500 kilo 45 cm boyundaydı çok mu hızlı gidiyoruz iyi bişey mi onu da bilmiyorum doktorumuz iyi gidiyor dedi ama ben tedirginim yine de :/
Fatmagul12 Durunun_annesii0 maşallah cok. Güzel gelişmiş neden stres yapıyorsunuz zaten en hızlı yazdıkları dönem ilk 1 yıl sonra yavaşlıyor bende az uzadığı için stres yapıyorum
Usnac1995 Durunun_annesii0 bence yanlış ölçmüşlerdir 😂 20 cm boy farkı imkansız gibi. Kilosu normal. Benimkide 3 aylık, 3760 doğmuştu şimdi 7 kg. Boyuda 53 dü 63 oldu
Usnac1995 Durunun_annesii0 aaa maşallah kaç boyunda doğdu 😂 bizimki 53 cm doğdu aldığım 1-3 ay tulumları foto çekmek için giydirebildim küçük geliyordu
Durunun_annesii0 Usnac1995 ne yanlışı bi hastane de bide sağlık ocağında ölçüldü hastane emin olmak için 3 defa ölçtü hem 2 ay içinde olan olmuş maşallah deyin ama 😁
Durunun_annesii0 Usnac1995 aynen vallahi önce ufak doğunca büyük geliyor bacağını bi bacağımın yanına katar diye giydirmedim bi giydirdim bacakları kıvrılıp kalıyor 1 kere bile giymedi fotoğraf için giydirdim bi kaç defa o kadar
Deletedmom_62 Fatmagul12 çok düşük olduğuna emin misin 4 aylık kontrolünde bebeğim 61 cm çıktı persentilde baktığımda 50 deydi yani tam ortada
Esraaa55 Fatmagul12 bebeğinizin boyu cokta kısa degılkı bormal olması gereken 64 cm miş sizinki 63 cıkmıs bnce can sıkıcak bi durum yok doktor cok kısa mı dedi mesela bnm kızımn kafasıda hep bı cm büyük cıkıyor ama önenli degıl dıyor doktorlar
momyy_ Fatmagul12 canım günlerden geliyodur benim oğlum da uzun mesela doktor anne baba genlerinden oluyo diyo oğlum 6 aylık 76cm