Kbetul Arkadaşlar 4 gün önce doğum yaptım, bebekte sarılık olduğunu öğrendik sonrasında topuk kanı incelendi ve tiroid olabileceği söylenip 7 günlük olunması beklemek lazım dediler var mı yaşayan yakınında olan nedir ne değildir ?
Nisaoz Ben 20 gunlukken ogrendim troid oldugunu ve direkt tedaviye basladik. Hap verildi ben selpagin icine koyup bardagin arkasiyla toz haline getiriyordum sutumu bir kasiga skip ilacina icine koyuyordum ve yavas yavas iciriyordum. Zor gunlerdi.. ek gidaya basladiktan sonra kucuk kucuk bolup yutturuyordum. Simdi 17 aylik hala devam ediyoruz. Uzun bir surec ama cok sukur ki erken farkettik zeka geriligine bile neden oluyor eger tedaviye baslanmazsa. 1 yasina kadar her ay duzenli olarak kontrole gittik. İlacimizi duzenliyordu doktor. Suan 3 ay da bir gidiyoruz.
Kbetul Nisaoz bu gün sarılık kontrolüne gittiğimizde topuk kanından gördüklerini söyledi doktor, sarılık sebebi de troid olabilir dedi bir kaç gün sonra sarılığa tekrar baktıracağız. Süreç ne peki nasıl ne zamana kadar ilerleyecek ? Geçici mi kalıcı mı sizinki belli mi ?
Nisaoz Doktorun dedigine gore 3 yaşa kadar kullanacagimizi soyledi. Yavas yavas dozunu azalttı. Duzenli olarak da kontrole gidiyoruz. Kalici mi gevici mi henuz belli degil yani. İlaci kestihimizde degerlerinde oynama olmazsa gecici olacagini anlayacgiz yani. Umarim da oyle olur. Sizin durumunuz nasil peki?