Lahe12 Merhaba anneler alerji diyetini ne zaman açmaya başladınız neye karşı hala alerjisi devam ve neye alerjisi bitti…. Biz 2.5 aylıkken diyete başladık 6 ayda diyeti açmaya başladık ama biraz hüsran oldu ve diyetisyenimiz diyeti kapatmadan tekrar başlıycaz bebek büyüyor artık diyet yapamayız dedi sizler neler yaptınız
D_vitamini Lahe12 benim bebeğimde alerjik sut ve yumurta 2,aylıktı 6aya gecicez açalım dedi ama ben düzenli açamadım poğaça yedim peynirli kaka hemen yeşile döndü huzursuzluk başladı korktum hemen kestim . Pazartesi 3gun önce fırın sonra normal şekilde denicem bakalım
Ucansupurge Lahe12 Kızımın doğumdan itibaren çoklu besin alerjisi vardı. 45gunluktu diyet yapmaya başladım süt yumurta kuruyemiş gluten susam. Gluten yumurta ve kuruyemişi 7.ayda bitti. Susam ve süt ürünleri 8.ayin sonunda bitti
Nurberamom Lahe12 merhaba bizde 2 aylıkken başladı alerji ama sadece bağırsak tepkimeli mukus ve kan vardı. Bir ay sonra kan tamamen bitti mukus devam ediyor ama doktorumuz diyeti açmaya başlayacak. Sizce mukus önemli değil mi başka deneyimli anneler varsa cevap verebilir mi?
Lahe12 D_vitamini bizim diyet açmada biraz kan göründü ve diyetisyenimiz kan çoklu olmadıkça ilerleme yapabiliriz dedi çünkü artık büyüyo alerjiyle savaşmalıyız bu savaşta diyete girmekle artık olmaz diyo
Lahe12 Ucansupurge gluten bitince ne vermeye başladınız bizim de testlerde gluten çıkmadı ama kendim fark ettim bebeğim 7 buçuk aylık oluyo ve bir çok şeyden mahrum kaldığı için yapısız kaldı ve ben inanılmaz sıkıntı yaşıyorum diyet kötü etkiledi bizi bebeğim sanki benim yüzümden bu hale geldi diye çok üzülüyorum
Ucansupurge Lahe12 gluten açılıminda unlu çorbalar yaptırdı doktor. Ekmek vs şeklinde gitti Baktık bitti bebek irmiği, hipp 5 tahilliyi,yulaflı kaşık mamaları, yulaf lapalari yapmaya başladım 🤗
Mommygirl Lahe12 merhaba bizde diyet açıyoruz çok çok ufak nokta kadar kan gördüm ilk diyet açtığım gün ve diyetin 4. Günü. Yüzünde sivilce gibi kızarıklık yer değiştiriyor. Sizin de böyle mi ? Huzursuzluk var bi de iki gündür gazı var gibi bacaklarını karnına çekiyor gaz masajı yapıyorum hiç bir şey yok
D_vitamini Lahe12 bu ay gidicez bakalım doktor ne diyecek ek gıda ya baslicaz insallalh onada başlarız yavaş yavas
Lahe12 Ucansupurge peki bu süreçte bebeğiniz zayıf kaldı mi acaba benim öyle oldu çünkü bide direk bebeğe mi çorba verdiniz
Ucansupurge Lahe12 önce ben açtım bir sıkıntı gorunmeyince kızımda açtık. Kızım zayıf çok kilo almadi çok fazla yer ama gram gram alıyor hatta 16aylik şuan 4aydir gram bile almadı ama sağlıgi yerinde kilosu olmasın ne yapalım 🤗🤗
Mommygirl Lahe12 hayır bağırsak bizim ama ciltte de kızarıklık oluyor hareket eden sivilce gibi kızarıklıklar oluyor. Krem sürünce geçiyor
emndmrr Benim oğlum 16 aylık 3 aylıktan beri et süt ve yumurta alerjisi var ve geçen ay diyet açmaya başladık önce et ürünlerinden başladık ve eti atlattık geçti yarından itibaren süt urunlerini denemeye başlayacağız isterseniz süreci anlatabilirim
D_vitamini emndmrr çok iyi olur bende diyetteyim ve tecrübelerin nelerdir nasıl geçti dinlemek isterim
Mommygirl Lahe12 bizim başta da vardı yüzünde doktora söylemiştim normal dedi. Sonra kolik ağlamalar başladı gaz problemi Konak bütün belirtiler. En son kakada kan öyle test yaptılar besin alerjisi çıktı. Şimdi diyet açıyoruz diyetisyen doğrultusunda. Bu hafta sütlü kek denemesi yapıyoruz onu yerken tekrar yüzde oluştu ama devamlı değil bi oluyo bi geçiyo krem sürdükçe. Kakada da çok az kılcal damar kadar ufak yani küçük kan oluyor :(
emndmrr Lahe12 ilk olarak ben yemeye başlıyorum emzirdigim için süreç şu şekilde Hafta fırınlanmış et yabi fırın yemekleri 180 derece 30 dk pişmiş olması gerek gün aşırı bir hafta tükettim bu sırada oğlumu bol bol emzirdim ve gözlemledim büyük sorunlar olmadı ufak tefek kabarmalari göz ardı ettik Hafta iyi pişmiş et yani tencerede uzun uzun pişmiş et yemekleri gibi yine aynı şekilde gün aşırı 1 hafta tükettim ve gözlemledim Hafta ızgara et gün aşırı tükettim 3 haftanın sonunda ben tükettigimde büyük sorunlar olmayinca oğluma vermeye başladık o da şöyle oldu Gün fırın yemeklerinden bir çay kaşığı ve gözlemledim Gün bir tatlı kaşığı Gün bir yemek kaşığı ve 3 günün sonunda bir şey yoksa bir bebek porsiyonu yiyebildi diğer et türlerine de böyle yaptık
Lahe12 Mommygirl Ecem hanım bozuk para büyüklüğünde kan olmadığı müddetçe diyeti Açmaya devam edicez dedi ve en önemlisi bebeğin huzuru demişti bunlar normal olduğu süreçe sıkıntı yok devam