Prenseslinam namaza başlama kararınıza çok sevindim Rabbim daim etsin inşallah 🥰 namazla ilgili yakın zamanda bir post açmıştım, postumu okumanızı çok isterim, namazla olan bağınızı çok daha fazla kuvvetlendireceğine inanıyorum 😊 surelerden ezberinizde olanlarla namaza başlayın, her boş vaktinizde yeni ezberler yaparak sonraki namazlarınıza onları da dahil edin. Zaten önceden ezberlemiş olduğunuz için hatırlamanız çok daha kolay olacaktır inşallah. Çalıştığınız yerde namaz için uygun yerin olmayışını kendinize mazeret olarak kabul etmeyin. Namaz hiçbir şey için feda edilemeyecek kadar hayatımızın en merkezinde olması gereken bir farzdır. O mekanı bir şekilde kendiniz oluşturmalısınız. Bunun için çevrenizde bulunan kişilerden fikir alabilirsiniz. Lavabo yok derken tuvalet mi yok yoksa abdest alacak yer mi yok? Tuvalet yoksa zaten normal şartlarda da akşama kadar tuvalet ihtiyacınızı göremiyorsunuz demektir. Öyleyse sabah evden abdestli çıkıp o abdest ile namazlarınızı kılmalısınız. Tuvalet var ama abdest alacak yer yok diyorsanız bunu mazeret olarak kabul edemeyiz, zira elinizi yıkadığınız yerde etraf ne kadar kirli olsa bile su sıçratmamaya çalışarak abdest almanız mümkündür. Veyahut ilk seçenekteki gibi tuvalet varsa bile tuvalete gitmeyerek abdestli durmayı tercih edebilirsiniz. Yapılan ibadetlerin bizi zorlayacağı durumlarla karşılaşmak hepimiz için mümkündür, bu zorlu durumlar bizi ibadetlerden soğutmamalı aksine çok daha fazla bağlanarak sürekli çözüm odaklı hareket etmeliyiz. Güzel kardeşim çalışıyor olmanız namaz kılmanıza bir engel teşkil etmesin, Allah çalışmayı farz kılmamış fakat namazı ibadetlerin en üstünü olarak farz kılmıştır. Hesaba çekileceğimiz ilk konunun namaz olacağını bilmek bunun ciddiyetini anlamak için fazlasıyla yeterlidir. Bu sebeple bütün çabalarınıza rağmen namaz kılamayacak olursanız feda edeceğiniz şey namaz olmasın. Bile bile kazaya bırakmak diye birşey yoktur, böyle yapan birçok kişi varsa da bu aslında sadece vicdan rahatlatma yöntemidir. Namaz kılamayacağınız iş yerinden namaz kılabileceğiniz farklı iş yeri seçeneklerine yönelmeniz ahiretiniz açısından çok daha isabetli bir karar olur. Rabbim işinizi kolaylaştırsın 🤲🏻❤️