acabahamilemiyim Hamarat annelerim hadi bir el atın. Şöyle içi hamur olmayan lezzetli kolay bir poğaça tarifi istşyorım. Çok teşekkür ederim şimdiden🙏 bir de özellikle kullandığınız un var mı
Saafie acabahamilemiyim Piyale, söke, sinangil, meram bu unlardan çok memnunum.. şimdi pofuduk poğaça tarifimi atıyorum
Dedimolabilir acabahamilemiyim valla sodalı bir tarifim var vaz geçilmez oldu bizim evde. Bimin efsane unundan baska kullanmiyorum . Ama Ulusoy unda ayni cok guzel.
Saafie acabahamilemiyim 3 ılık süt, 3 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tuz, 1 bardak yağ, maya, aldığı kadar un.. Hamur az bişey ele yapışan hamur olsun yumuşacık oluyor öyle, birde iki tepsiye yakın çıkıyor
Olimbonii acabahamilemiyim 1 yumurta akı (sarısı uzerine) 1 paket kuru maya 3 yemek kaşığı seker 2 tatli kasigi tuz 2 su bardagi ılık su Yarim su bardagi sivi yağ Alabildiğince un 1 saat mayalansin verin firina pofidik cok güzel oluyor her zaman bu tarifi yaparım şaşmaz
Dedimolabilir acabahamilemiyim Sodalı Simit Poğaça Videosu https://www.nefisyemektarifleri.com/video/sodali-simit-pogaca-videosu/
Dedimolabilir acabahamilemiyim tarif birebir tutuyor. Illada simit gibo yapmaya gerek yok sistigi icin kucuk kucuk yapiyorum 2 tepsi cikiyor. Ayrica ertesi gune kalincada guxel oluyor.
Mihriiii acabahamilemiyim daha dün yaptım poğaça. Tariflerin çoğu aynıdır bence asıl dikkat etmeniz gereken püf noktaları yazayım bende Mutlaka kullandığınız malzemeler ılık olsun süt su vs Hamurunuz hafif ele yapışacak kıvamda olsun yoğururken son zamanlar elinizi unlayarak değil yağlayarak yoğurun Hamurunuzun mayalanması için en az 1 saat bekletin. Şekil verdikten sonra fırınınızı 50 derece de çalıştırın ve yarım saat poğaçalarınızı fırında da mayalandırın sonrasında yumurta sürüp 180 derece de alt üst fansız ayarda pişirin 🌸
Smnrsmnr [ Çok güzel bir puaça yumuşacık. Denedim aynı pastane paçası gibi oldu misafire yapmıştım tarif istediler ve eşim sürekli istiyor 🌺
gibicibicis 2 su bardağı yoğurt 3 paket kabartma tozu Yarım su bardağı sıvı yağ 2 çay kaşığı tuz 4.5 5 su bardağı un Yoğurtla kabartma tozunu iyice karıştırın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştır sonra unu yavaş yavaş ekle çünkü kıvamına göre 4 ya da 5 bardak koyabilirsin kulak memesi kıvamında olcak yogurduktan sonra üstünü örtüp yarım saat beklet sonra istediğin gibi şekil verip tepsiye koy çok büyük parçalardan şekil verip koyma çünkü çok kabarıyor şekil verdikten sonra üstlerine yumurta sarısı sür istersen çörek otu serpebilirsin 180 dereceye yakın firinda kontrollü şekilde 15 20 dk pişir üstleri çok kavrulmasın sonra çıkar bu kadar. Puf puf lezzetli bi poğaça oluyor 2 gün gider. Mayalı dereotlu poğaça tarifi istersen yazarım