Denizege07
Bebeğim 9 buçuk aylık.
Bronşit tanısı konulup hastaneye yatırdılar, 1 saat durup çıktık, aktardan aldıklarımızı uyguladım.
Öksürük kremi ve udu hindi yağı da geleneksel sifa'dan, el yapımı, Elif Akbaş'dan aldım.
5 gün sonra tekrar kontrole gittiğimde ciğeri temiz dedi doktor. Fakat geniz akıntısı çok sinüzit dedi. Verdiğim ilaçları kullan gel dedi. Tabi ben yine almadım 😬
Şu an yine bir şeyler yapmaya devam ediyorum.
İçirilecekler
🍀 Procba Şurup (Günde 2 kez sabah ve akşam. İlk 3 gün yarım ölçek, 3.günden sonra bir ölçek)
🍀 Udu Hindi tozu (Günde bir kez boğazına üfürdük)
🍀 Udu Hindi yağı (Günde bir kez ağızdan bir çay kaşığına yakın verdik) 5.günden sonra hem ağızdan verdik hem de burnuna birer damla damlattik. Sinüzit teşhisi koyulduğu icin.
🍀 Tereyağ, pekmez, karabiber (Günde 3 kez sabah öğle akşam bir çay kaşığı verdik ılık şekilde)
🍀 Keçiboynuzu 🍀Kuşburnu 🍀Ihlamur 🍀Papatya
1 litre suyun içine 5 tane keçiboynuzu kırıp attık, 1 su bardağı kuşburnu attık bunlar 6-7 dk kaynadilar. Ardından ocağın altını kapatıp bir tutam ıhlamur, bir tutam papatya koyduk 10 dk demlendirdik kapağını kapatıp. Bir termusa süzdük. Hem kendim içtim emzirdigim için hem de oğluma icirmeye çalıştım günde icebildigi kadar vermek lazım imiş. Ama mesela sabah öğle akşam yarım fincan bari icirtmek gerekiyor. Bizimki o kadar bile içmedi. (Nobet şekeri ile tatlandirmayi unutmayalım)
🍃 2 gün bu şekilde içtik.
Bunun 2.cesidi olarak da aynı malzemeler ile 3.gün ve 4.gün de 5 keçiboynuzunu kırıp 3 su bardağı su ile haşladık. Yarım saat. Ardından bir tutam kuşburnu, bir tutam ıhlamur, bir tutam papatya koyduk. 10 dk demlendirdik. Süzdük ve yine tatlandirip içtim içirdim.
🍃 5.gunden sonra da (sinuzit teşhisi koyuldu) tek başına papatya icirmeye başladım o iyi gelirmis)
🍀 Nöbet/Nebat/Kaya Şekeri (Bu bitkilerin icine, tatlandırmak amacı ile koyduk)
Sürülecekler
🍀 1 diş Sarımsak, 1 küçük Soğanın yarısı, 1 çay kaşığı Bal, 1 çay kaşığı Çörekotu yağı (karıştırıyoruz ve ayakaltina sürüp strecliyoruz, üzerine bir çorap giydiriyoruz, 1 saat bekletip çıkarıyoruz) daha fazla bekletilebilir belki çocuğun yaşına göre ama yine de tedbirli olup az bekletmek lazım. 2 günde bir gece yaptım. (Gündüz de yapılabilir, hatta daha iyi olur çünkü kusma ihtimali var.)
🍀 Çörekotu yağı (Günde 1 kez göğsünü ve sırtını ve atakaltini yağladım) (normalde çok alerji yapan bir şey değildir ama tedbirli olup eğer ilk kez kullanılacaksa bir tarafa sürmekte fayda var)
🍀 Öksürük kremi (Günde 2 kez göğsüne ve sırtına sürdüm)
🍀 Viks (2 Günde bir ayakaltina sürdüm)
🍀 Günlük sakızı (Bir hafta oldu hasta olalı son 4 gündür yapıyorum. Geceleyin yaptım. Tavada 1 2 yemek kaşığı günlük sakızını karıştırıp dumanı bayağı çıkıncaya kadar ocakta tuttum. Bu arada o dumanını büyük pamuk ile aldım hiç soğutmadan sırtına koydum.)
🍀 Nane yağı (Geceleyin odaya bir tasa kaynar suyun içine 1 2 damla damlattim)
En önemlisi de önüne arkasına muhakkak kalın her tarafını kapatacak pamuk/pazen ya da direk yün bez koydum. Sürekli terledikcd yenisini ütü ile ısıtıp koydum ciğerleri ısıtmak için.
Muhakkak terine dikkat etmek gerekiyor terledikce üstünü kendisini de soğutmadan kıyafetleri de ısıtarak hızlıca değiştirdim. Kremleri, yağlari sürdükten sonra veya hiç sürmesem bile bezi ve yün koymayi ihmal etmedim. Koyun yününu bir tulbentin arasına koyup sırtına ve önüne koyduk. Mesela su gibi terledi hep. Yünün de çok faydası olduğunu düşünüyorum.
Bir de soğuk hiç bir şey yiyip içmedi, ben de yiyip içmedim çok dikkat ettim.
Ayrıca süt ürünü ona zaten hiç vermedim ama kendim de ufak tefek az yedim. Balgam yapmamasi için.