Esaesa Merhaba bebeğim down sendromlu 9 ay 16 günlük ama daha tam desteksiz oturamıyor acaba ne zaman oturur 🙄 bu arada 35 haftalık doğdu bebeğim..
Baakpnr- Esaesa erken doğmuş o yüzden olabilir canım 💕 benim kızım da baya gec oturdu 💕 Allah size bağışlasın 💕
Gamzeuzmay Esaesa her bebek kendine özledir bu ister sağlıklı olsun ister özel gereksimli benim de bal sendromlu bir kızım var 8 aylıkken tam oturdu şimdi 1 yaş 2 aylık ama emeklemiyorda yürümüyorda kendini ne zaman hazır hissederse o zaman yapar ve zaten downlu bebekler normal bebeklerden geç öğreniyor ve yapıyorlar dert etme kendine akışına bırak
Serpil51 Esaesa fizik tedavi uzmanları ile görüştünüzmü egzersiz için kaçıncı ayda başlanıyor Mrymm Gamzeuzmay
nursselll Esaesa benim bebeğim 31 haftalık doğdu 10-11 aylıkken oturmaya başladı desteksiz terapiye 8 aylıkken başladık şuan 16 aylık henüz emekleme ve basma yok bununla ilgili önerisi olan varsa çok sevinirim birde pütürlü gıdalara geçemedik bir türlü siz neler yaptınız sevgili anneler 💐
Beyza0808 nursselll nursselll benimde kızım down sendromlu dün tam 11 aylık oldu ve 7 aylıkken fizik tedaviye başladık ama hala desteksiz oturamıyor, emekliyemiyor ve pütürlü yiyemiyor şuan sadece gelişme olarak sadece ayakların üstüne basabiliyor ve kasları biraz daha sertleşti🌸 bebeğiniz bireysel eğitime başladı mı acaba?
Aloneeee Beyza0808 benim bebeğim de down sendromlu biz bir yaşında bireysel eğitime başlamıştık. Ama fizik ihtiyacı da çok olduğu için bir ders de özel ücretli fizik aldırıyordum (devlet 1 fizik 1 bireysel ödüyor diye)
Beyza0808 Aloneeee cevabınız için teşekkür ederim 🙏 bireysel eğitimi devlet 1 yaşından itibaren mi karşıladı sizde yoksa siz mi karşıladınız? Bize şuan sadece 1,5 yaşına kadar fizik tedavi yazmışlar rapora🌸
Aloneeee Beyza0808 ilk raporumuz bir yıllıktı. Yani bir yaşında yenilediğimizde devlet bireysel i de eklemişti. Ona ücret ödemedik. Ama fiziğin birine ödemiştik. Bu arada oturabilmesi için mama sandalyesi çok yardımcı oldu bize. Ama ona uygun olmalı hepsi olmuyor dik oturup ayaklarını basabildiği bir sandalye olmalı. Fizikçinize sorabilirsiniz 🩷
kalbiminbebegi Esaesa merhaba benim bebeğim de dans sendromlu sekiz ay 27 günlük şu an desteksiz oturamıyor, bebeğiniz şimdi oturabiliyor mu kaçıncı ayda oturaabildi, burada down annesi görmek beni çok mutlu etti