Zzeynoo Arkadaşlar merhaba 33 yaşındayım 14 aylık oğlum var emziriyorum 20 gün adetim gecikti 3 kez test yaptım negatif. Usg bebek kist vs bir şey görünmedi hormon testi verdim FSH 27 LH 54 çıktı doktor çok yüksek olduğunu değerlerimin 60 yaşındaki kadınla eş değer olduğunu ve erken menopoz döneminde olduğumu söyledi napıcam bilmiyorm 😩
Barlas_mom Zzeynoo üzülmeyin sakın eğer bir çocuk daha düşünürseniz tedaviye başlarsınız erken menepoz da da hormon yerine koyma diye birşey var artık bir de kuzenimin eşi de böyleydi tedavi gördü bebek için ikinci de istiyordu resmen 2.çocuktan sonra vücudu yenilendi kaç yıl geçti hala menepoza falan girmedi
alonee Zzeynoo benimde teyzemlerim annem, 33, 35, 37 bu yaşlarda girdiler ırsi sanırım ailenizde var mı
2018istanbul Zzeynoo ben de çocuğum olmadığı zamanlar istediğimiz zaman hemen olmadı neden olmuyor diye değerlerime baktırdım amh fsh hormonlarında sıkıntı vardı çocuğun olmaz çok zor vakit kaybetme tüp bebek yaptır dedi dr kaç dr gittim hepsi de aynı şeyleri söyledi çok kötü oldum üzüldüm ama neyseki sonra tüp bebek tedavisi olmadan kendiliğimden hamile kaldım sonra 2. Yi doğurdum bi kız bir erkek yaşları yakın çok şükür 🙏 o yüzden moral bozmayın
Zzeynoo Barlas_mom yaaa nasıl sevindim tedavide nasıl bir yol izlediler de bebek sahibi oldu hem de menopozdan kurtuldu
Zzeynoo fatma_6141 adet söktürücü bir ilaç verdi 3. Gün tekrar hormon bakılacak sonrasında değerlendiricez dedi nasıl bir yol izleyeceğiz hiçbir fikrim yok
2018istanbul fatma_6141 değerlerim nasıl bilmiyorum o dönem yaptırmıştım o değerlerde sorun vardı sonra bi dr gitmiştim o dönem histeroskopi olmam gerektiğini söyledi histereskopi oldum üzerinden çok zaman geçmeden hamile kaldım hatta o ilk gebeliğimde düşük oldu malesef sonra üzerinden çok zaman geçmeden tekrar hamile kaldım çok şükür isteyen herkese Allah nasip etsin isteyince olmaması insanı çok üzüyor
Zzeynoo -Mucizem evet 4 yıl önce Amh fsh falan bakıldı Amh düşüktü fsh en son nisanda bakıldı gayet normal referanstaydı
Barlas_mom Zzeynoo O biraz kilo vermişti yanlış hatırlamıyorsam bir de yumurtlama takibi yapıyordu doktorla birlikte yumurta büyütmek için bir şey kullanıyordu sonra çatlatma iğnesi vs olmuştu. Ama biraz uğraşmıştı 1 yılın içinde hamile kaldı. Menepozdan kurtulma gibi demeyelimde süreci uzattı bence. Amh da önemli tabi sizin bakıldı mı ?
Zzeynoo Barlas_mom Amh 4 yıl önce bakıldı ve düşüktü doktor o zaman dedi hemen çocuk yap diye tabi bakardım o zaman 3 sene sonra çocuğum oldu çok şükür 🙏 ama bu kadar erken menopoz beni çok yıprattı
Gly_87 Zzeynoo benimde 24 gun gecikti,tarlusaldan 14 gun sonraya kdr regl olablrsn dedi doktor ama buna ragmen regl olmadm,bu hafta tekrar cagirdi beni,bende cok tedirginim😒😔
Zzeynoo Gly_87 bende o ilaca başladım akşam 10 gün sonra olursun dedi sizin bakıldı mı hormonlar Gly_87
Gly_87 Gly_87 prolakton hormoni icim ekstradan 3 ay dostinex kullamami soyledi,tabi hala regl olmadigimi dun konustul doktorumla,carsamba gunu tekrar gdcem
2018istanbul Zzeynoo teşekkür ederim sağ olun inşallah sizin de isteğiniz hayırlısıyla gerçekleşir zamanı gelince 🙏