Anne_92 Sevgili anneler 18 aylık bir oğlum var şükür sağlıklı ama bazı şeyler farklılık gösterince korkuyorum arada parmak ucunda yürüme insanlarla oynamaz ama anne babayla oynar baba ve gel kelimelerini söylüyor sadece göz teması kuruyor ismine bakıyor bay bay yapmıyor alkış yapıyor cee oynuyor yada ona şarkı söylediğin sana bakıp eğleniyor sarılmayı seviyor işaret parmağını kullanmıyor yerinde durmayan hareketli bir çocuk algısı çok iyi değil şu ver dediğinde anlamıyor ama ayakkabısını çorabını şapkasını kendi giymeye çalışıyor internetten bakınca hemen otizm çıkıyor eskiden tv bakardı onu kestim doktora götürdüm şu an teşhis için erken olabilir olmayabilir zaman gösterir takip edin tekrar getirin kontrole dedi kendimi çok kötü hissediyorum çocuğum 18 aylık arkadaşlarına göre biraz geriden geliyor gibi
Deletedmon_65 Anne_92 Neden Herşeyi otizme yoruyorsunuz? Bana gayet normal geldi yaptıkları belki zamanı vardır açılacaktır çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamayın böyle sadece kendinizi yorarsınız.
huzunkovankusu Anne_92 Hiç vakit kaybetmeden bir duyu bütünleme değerlendirmesi alın. Size çözüm olur bence.
dunyaylabenimaramda Anne_92 aynı tedirginlik içerisindeyim, 8-9 kelimesi var, ismine bakıyor, göz temasımız çok kuvvetli.. ancak taklit gerektiren şeyleri henüz yaptıramadım. Alkış bay bay gel gel birer kere yapıp bıraktı hep.. 14 aylık.. başlığınızı takipteyim
Ebruli101 Anne_92 hangi doktora gittiniz otizmi normal doktorlar farkedemiyor maalesef , çocuk psikiyatri doktoruna götürün, detaylı bir değerlendirme yapar içiniz rahat eder en azından
Dilaylaa Otizm değilde ekranın etkisi olmuş olabilir olumsuz olarak. Ekran her daim zararlı ne olursa olsun
Ecoo 18 aylik bir bebek den daha ne bekliyorsun?? Gayet normal anlattiklariniz zamanla acilir daha cok kücük merak etme
Anne_92 dunyaylabenimaramda bazı becerilerde geri kalıyorlar tabi herşey otizme bağlı değil ama bi eksiklik bile insanı korkutuyor
Mervew Anne_92 oyuncaklari ile nasıl oynar ? Yürüteç kullandınız mı ? Düzenli parka çıkarıyor musunuz ? Göz teması bak çek mi yoksa uzun uzun göz teması kurar mı ? Ceee oyunu aslında biraz anahtar bir şey oynuyorsa ben çok korkmuyorum çocuktan. İhtimali azalıyor. Hareketli olduğu için dikkati zayıf olabilir sadece.
Anne_92 Mervew oyuncaklar oynuyor şarkı söylediğimde beni dinleyerek sevinir takibi çok iyi her gittiğim yere bakar koşup yanıma gelir parka gidiyoruz ayrıca kreşe de gidiyor 3 aydır göz teması kuruyor adına bakıyor parmak ucunda yürümesi arkadaşlarına ilgisiz davranması az kelimesi bazı komutları alıyor bazılarını tam yapamıyor aynı yaşta kız yeğenim var kediyle kendi diliyle sohbet ediyor yemek veriyor ama benim oğlum bu tür şeyleri yapmıyor
Zzeynoo Anne_92 Yapmayın boşa kendinizi harap etmeyin göz teması varsa ve diğer becerileri otizmden söz edilemez sallanma bi yere odaklanma dönen şeylere hassasiyet bunlar var mı çocukların bi gelişimi önden giderken diğeri gerileyebiliyor bu çok olağan yapmayın üzmeyin kendinizi
Drn06 Hanımefendi acil çocuk psikiyatristine götürün lütfen boşa vakit kaybetmeyin bu söyledikleriniz otizmin cekirdek belirtileri tek bir belirtiye bakarak otizm denmiyor Evet ama an ni kelime değil zaten net olarak gözünüze bakıp anne demesi gerekiyor boş boş yorumlar yapılmış 18 aylık bebekten neler bekliyorsunuz diye tabi ki bazı becerileri edinmesini bekliyoruz örnegin işaret etme gibi çok rica ediyorum siz vakit kaybetmeden götürün yoksa bile içiniz rahat eder 18 aylıkken götürdüm ben çocuğumu iyi ki oğlum otizm riskli bebekti şuan muthis ilerleme var Nerden biliyorsunuz yazacak olanlar kendimden biliyorum!