bisenakillisinzaten Karnıyarık yemeğini bi tülü pişiremiyorum. Kızartıyorum ama yumuşak olmuyor sert oluyor. Kısık ateşte de yüksek ateşte de denedim ama olmuyor. Fırında denedim yine aynı bi türlü beceremiyorum. Püf noktası var mı acaba 😣
Zeliha27mira bisenakillisinzaten Daha dün yaptım yazdan fırında pişirdim attm buzluğa çok da güzel oldu 180 derecede iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyorum ben hiç öyle olmadı canım.
Pikapikapikacuuu bisenakillisinzaten patlıcana kızartmadan önce bir iki bıçak batırıyor musun canım hem patlamaz hem de içi iyi pişer.
mavikelebek4 bisenakillisinzaten patlıcanların karnını kesip kızartın iyice 180 derecede üstündeki domatesler pişince alın fırına koyarken suyuna dikkat edin belki az koyuyordursunuz
Deletedmom_62 bisenakillisinzaten bol yağda mi kizartiyosunuz. Kızartma yağı az ise sert olur ben de bir kez denedim fırında yapayim sağlıklı az yağlı olsn dedim benimki de sert olmuştu
bisenakillisinzaten Deletedmom_62 evet yağı da bol oluyor kızartırken ama bu sefer karnını yarıp kızarttım daha iyi oldu
ikikizannesi bisenakillisinzaten en sevidgimiz yemektir yapimi anlatiyim oyle dneeyin genelde bostan patlicani alip ikiye boluyorum ortadan catal batirip sonra orta ateste bol yagda onlu arkali kizartiyorum (yagcekmemesi icin patlicani kizartip suya daldirip cikartin bi kac sn boylece yagini saliyor vicik olmuyor yagda kizardigi icin ) sonra ortasini catalla ezip hazirladigim harcini koyuyorum sarimsak sogan biber kiyma baharat tuz kavurup icine bi kacik salca bir bardak su koyup kayniyor sonra patlicani doldurup firina veriyorum ekstra salcali suya gerek kalmiyor ha birde istege bagli bir dilim kasar koyabilirsiniz veya domates