busra66 Kızlar merhaba bebekleriniz kaç aylık saat kaçta uyutuyorsunuz ne zaman uyanıyorlar, bebeğim 3 aylık yeni bir uyku düzeni oturtmaya çalışıyorum uyku saatini 8 e çektim ama aşırı uyanıyor belki de yeni başladığım içindir
eco1110- busra66 Benim bebeğim 2.5 aylık ama sürekli uyanıyor doğru düzgün uyuduğu biran hatırlamıyorum sanırım gazdan sizinkinde varmı gaz
elizsmommy busra66 bebeğiniz daha çok küçük bu aylarda ihtiyacı olan 2 sey var siz ve uyku. tabi alıyorsa anne sütü. öyle büyücek. uyucak ki büyüsün ve bi düzen söz konusu değil ne zaman uykusu geliyorsa o zaman uyutmalısınız tabi akşam 7de de uykusu geliyorsa bence biraz daha oyaliyim demeyin. uyutun. o olay 6. aydan sonra başlıyor. düzen konusu. benimki 9,5 aylık 6aylıkken başladık kendi kendine uyuyor dalıyor. anne sütü almıyor maalesef 7 buçukta yatağa geçeriz mama içer 8-8:30 arası dalar uyur sonra bi 12de uyanır mama içer uyur bide sabah 5 te uyanır mama içer uyur 7de güne başlar 🥰🥰
Demre94 PatronBebek hayır oturuyor. Benim 4vaylık doğduğundan beri düzeni aynı. Düzen ayrı eğitim ayrı
Elif_kaya42 Benim kızım 4 aylık . Akşam 7 de uyutuyorum 9 da uyanıyor . Gece 12 de uyutuyorum .yatmadan önce mama veriyorum 90ml . Sabaha kadar 2 kere uyanır
hhacerozer Elif_kaya42 gündüz uykuları nasıl peki benim bebeğim yarım saat uyuyor uyanıyor sizde de öyle mi
Canisi30 Elif_kaya42 merhaba mama dışında 90 lıkni sizi emiyor yada anne sütü alıyır mu benşm bebeğimde az içiyor ayına göre 150 yazıyor mama kabında
Zehrakrts eco1110- benim bebeğim de 2 buçuk aylık gözleri kapalı bir şekilde ağlayarak uyanıyor kıvrana kıvrana uykusu açılıyor gaz problemi ortadan kalksa rahat uyur gibi geliyor şuan ne yattığı belli ne kalktığı
Defnehum-1 eco1110- aynı durumdayız bazen geceler gazı yok bazı geceler çığlıklarıyla uyanıyorum göğsümü emerken de kıvranıyor ne zman bitecek bu bilmiyor
Kizinaaskikbiranne eco1110- benim 2 aylik olcak sabah 5 olmadan gozunu kipmiyorr biktim gna geldi hergun hergun napsam acaba 😩
Almilam_ elizsmommy nasıl düzen kurdunuz acaba benim bebeğim 6 aylık uğraşıyorum ama kısa gündüz uykuları ve gece sık uyanmalar devam ediyor
Cnnt-esr46 busra66 ilk 8 ay dakikasını Bİle şaşmadan hep düzenli uyuttum sırf uyusun diye ne misafirliğe gittim ne misafir kabul ettim. Uyku saati 10 dk geçti mi hep stres yaptım uyku düzeni oluşturacam diye çocuğum ağlaya ağlaya uykuya daldı hep. Şuan 1 yaş 2 aylık. 8. Ayından belli saldım hiç saat düzeni yok ne zaman uyumak isterse uyuttum. O gün bugündür uyurken hiç ağlamadı. Henüz çok küçük 6. Aydan sonra bir düzen kurmaya çalışın bence.
Yaseminy Cnnt-esr46 nasıl başardınız 13 aylık olacak sizin gibiyim. Dışarı çıkmıyorum misafir kabul etmiyorum. Uyku saatleri gelince strese giriyorum. 5 aylıkken eğitim aldım ama bunalıma girdim ve bu durum çocuğuma yansıyor aşırı stresli ve sinirli oluyorum
Sevmyycl Cnnt-esr46 bende dediğiniz gibi saati geciktirmeden hemen uykusuna götürdüm 7 . Aydan sonra bu 2 uykuya düşürmek istedi bende uyumuyor diye üzüldüm hep nerde yanlış yaptım dedim ama dediğim gibi 2 uyku uyumak istiyormuş artık 🥰şimdi 11 aylık 8 de uyanır 10-11 arası ilk uyku 2-3 arası 2. Uykuydu bugünlerde diş çıkarıyor yine ters düz oldu uykusu
Shewolff Almilam_ ilk gündüz uykularını düzene sokmaya çalışın gerekirse hiçbir yere gidip kimseyi kabul etmeyin. İlk amaç sabah en geç 7 buçukta uynamalısınız uykuyu sığdırabilmek için. Daha sonra kısa uykuları uzatmanız gerekiyor. Mesela uyandı uykuya kucağa alıp sallayarak mı çeviriyorsunuz tekrar 1 saat dolacak şekilde aynı düzenle uykuya çevirin 10 dakikadan fazla uyursa artık döngü kırıldı başarılı olduk demektir. Daha sonra bu desteği bırakmalıyız kucağa alıyorsanız artık bunu bırakacaksınız ağladı diyelim kucağa alıp sakinleştiği an yatağa koyuyoruz pış pış pat pat yapıyoruz mıkırdanabilir asla kaldırmayın sadece çok ağlarsa kaldırıyoruz unutmayın. Gündüz uykusu düzene giren bebek gece daha az uyanır. Saatlerine çok dikkat etmeniz gerekiyor. 6 aylık bir bebek günde 3 gündüz uykusu yapmalı en geç 2 buçuk saat ayakta kalabilir. 7 buçukta uyandı 10 da ilk uyku 11 de uyandı 1 buçuk uyudu 2 buçuk uyandı 5 gbi uyudu 6 da uyandı 8 buçuk gece uykusu şeklinde karnı tok eminiz altı temiz uykuya hazır. Yatırıp yatağına bekleyin emzik alıyorsa verin. Ağlarsa yine kaldırıyoruz mıkırdanırsa hayır. Susana kadar yatır kaldır sakinleştiği an hemen yatağa evet ilk 3 gün zorlu ama sonrası o kadar rahat ki. Allah’ıma şükür maşallah diyim bebeğim hasta olmadığı sürece şuan 8 buçuk aylık yatağına bırakır çıkarım. Umarım sizde başarılı olursunuz. Ben ilk 6 ay uyku saatinde asla hiçbir şey yapmadım sadece onunla uğraştım şükür ekmeğini yiyorum. 1 hafta sonra bebeğiniz döngüye alıştığında bana dua edeceksiniz 🥰
Kubrayldz Almilam_ bizdede durum ayni 6 aylik atak donemindeler suan gece sık uyanma gunduz kisa uykular surekli mızmız ve aglamalar meme emmek istememe ek gida reddi
elizsmommy Almilam_ ben 6 aylıkken 3 öğlen uykusu 8de akşam uykusuna yatırırdım . sabah 7de uyanırdı saat 10 da ilk öğle uykusuna geçerdi ana kucağında sallıyordum. ama çok uyumazdı yarım saat filan. sonra 2. uykusuna 1 gibi geçerdi yine oyalanırdık 3 buçuk 4 civarı 3. uykuya geçerdi bu uykusunu uzun uyurdu. neden bilmiyorum 🤗 sonra 7:30da duş+kitap okuma+oyun + mama +uyku müziği +uyku arkadaşı ve 8de kapanış 😂😂😂 kendi kendine uyur. öğlen uykularını başaramadım ama kendi kendine uykuya geçmez. emziritorsanız eğer gece sık uyanmalar normal. benimki de uyanıyordu ancak emzik alıp uyuyordu. gece 2 kerede mamaya kalkıyordu.
Tosbik_13 Shewolff 6 aylık bebeğim uyutmak cok zor uyumamak icin elinden geleni yapiyor gunduz de cok uyumuyor gecede acaba bu yontem denesem ise yaramıki kucaktabile zor uyuyan bir bebek
Kzyefemom Shewolff merhaba, benim bebeğim 3 buçuk aylık, gündüz aynı bu söylediğiniz gibi en geç 1.5-2 saate bir uykusu geliyor uyutuyorum, fakat çok az uyuyor en fazla yarım saat uyanınca ne kadar uğraşsam da geri uyumuyor tekrar 1.5-2 saat geçince geliyor uykusu ancak. Gündüz uykusunu bir saate çıkarmam için ne yapabilirim ? Gece de çok sık uyanıyor neredeyse her saat başı malesef emer öyle uyur
Mrvaltndsss Shewolff gece hic uyanmiyor mu benim bebegimde 7.5 aylik gunduz uykulari uzadi emzikle kendi kendine uyuyor ama hala gece cok sik uyaniyor
iremnr busra66 canım 4. Ay dolmadan uyku düzeni biraz zor 4. Ayda uyku gerilemesi ve 19. Hafta atağı var onlar da bittikten sonra uyku düzeni oturur ama 4. Ayını doldurduğunda 3 uykuya düşerek saat düzeni kurarsan 21. Haftada daha kolay olur
Liena17 Yaseminy Yaseminy Uyku eğitimi sonrası neden bunalıma girniz? Eğitm başarısız mı oldu? Siz stresli sinirli ve mutsuz olursanız bebeğiniz de çok etkilenir ve üzülür. Lütfen sakin ve mutlu olmaya çalışın.
Cordeliaa Kızım 15 aylık 7. Ayından beri 8 - 8:30 gibi uykuya geçmiş oluyor. Atak ve diş durumu varsa o ne zaman isterse o zaman önceliğim onu rahatlatmak oluyor. Bebeğiniz için tabi bi düzen kuramazsınız şuan ama fikir olsun. Son uykusunu kaçta yaptığı çok önemli eğer geç saatte kalıyorsa son uyku gece uykusuna geçiş de geçe kalır.
sule43 Bebeğim 2 ay 4 günlük 1.5 ayından beri hep gece 1 de uyur sabah 5.30 bazen 6 gibi kalkar karnını doyurur tekrar uyur 9 da gibi kalkar sonra biraz oynarız tekrar uyur ama gündüz uykularımız pek saatli değil istediği zaman uyuyor
tugcaduman sule43 benim bebeğim de düzenliydi ama 4. Ayda atak dönemi uyku düzen kalmıyor malesef o yüzden düzen kurcam diye strese girmeyin o aylarda hiç bence
1annebelis sule43 beslemek için uyandırmıyormusunuz hangi doktora gittiysem 3 saatte bir uyandır gece beslenmesi önemli dediler ben o yüzden uyandırıyorum bıraksam 6 7 saat uyur bebeğim 3 aylık oldu besleniyor geri uyuyor tabi bu durum benim uykuya hasret bıraktı 😞
Deryaaaaaaaq1 busra66 benim bebeğim 5,5 aylık önce bi düzeni vardı bozuldu normalde gece 11 gibi gece uykusuna geçiyor saati geri çekmeye çalıştım 8 gibi uyuttum 2 kez ama gece uyanıyordu sürekli geri uyumak istemiyordu şimdi uğraşmıyorum kendisi ne zaman uyumak isterse o zaman uyutuyorum gece 10 11 civarında gece uykusuna geçer gece 2 kez uyanır sabahta 8 de uyanıyor
Mugetirmez Benim bebeğim 2,5 aylık. Halen 7/24 uyuyor diyebilirim :) 3 saatde bir alarm gibi kalkıyor mamasını veriyorum geri uyuyor. Uyanık kaldığı saatler gündüz toplamda 1,2 saat. Gece bir uykusunda 4,5 saat uyuyor. Ama diğer uykuları hep 3 saat.
Yagmur-Cansu22 busra66 kızım 9 aylık. Gece 2 saat aralıksız uyuduğumu bilmem. Çok uğraştım ama olmadı. Akşam 7 de uyur yada 8 de. Keşke uyumasada otursak diyorum. Yat kalk yat kalk beynim zonkluyor 🤦🏻♀️😔 sabahta 6 da güne başlıyoruz 🥲
Ygzpri Yagmur-Cansu22 bebeğim 7.5 aylık saat başı uyanıyor aylardır deliksiz 2 saat uyumadım gündüzleri desen memede kestiriyor sadece napcam bilmiyorum kendime ayırdığım 1 saat yok akşam 7.-8 gibi uyuyor 20 dk da bir uyanıyor gece uykusuna geçişte akşsm bile rahat yok
Kbrbisi28 busra66 cok erken daha 4 4 bucuk ayda anca algilamaya baslar uyku saatlerini ben kizima 4 bucuk aylikken uyku egitimi verdim 19:40 da uykusu geliyor 20:00 da uykuya dalmis oluyor sabah 8 de kalkiyor su an 14 ayligiz
Demre94 Kbrbisi28 nasıl verdiniz acaba bizim de düzenimiz var ama eğitimimiz yok. Yani ben uyutuyorum sallayarak. Ama uyuma saatlerimiz doğduğumuzdan beri aynı
Poyrazzz34 Kbrbisi28 peki gündüz uykularını nasıl yapıyor dunuz yani nasıl olmalı bebeğim 4.5 aylık benimde bir kaç gündür erken uyutmaya çalışıyorum başarılı.oldumda bu gece hariç ama gündüz maksimum 1.5 2 saat ayakta kalıp uyumak istiyor
Menekkse busra66 merhaba 8 buçuk aylık şuanda uzun zamandır gece uykusu 9 gibi. Dediğiniz dönemlerde başladık sanki bu düzene maksimum 4 aylıktır öyle diyim. Gündüz uykuları 2 saatte birdi o zamanlar 3 uyku yapıyordu sanki unutmuşum şaka gibi🥲 şuan mesela 2 ye düşürdük gündüz uykusunu gece uykusu da 9 gibi falan yine ama sık uyanmalari.malesef.bizde de aynı