Kızlar merhaba, 2 hafta önce kızımda boğaz kızarıklığı ve ateş nedeniyle strepA veyahut influenzaya olabilme ihtimaline karşı antibiyotik kullanımına başladık 8 gün kullandık, dün tekrardan bir huysuzluk sürekli ağlama ve alın bölgesinde ateş oldu tekrardan polikliniğe götürdüm açıkçası çok ilgilenmedi doktor ama boğazında halâ bir nebze kızarık olduğunu söyledi elimde peditus ilacı olduğunu söyledim ve onu kullanmamı söyledi, bugün ise kızımın ateşi 38.2’lere kadar çıktı, ağızının içi çok sıcaktı, gözleri kızarık ayıraca ikide birde kulağına dokunup ağlıyordu, bende Türkiye’de ki doktorumuz ile konuştum orta kulak iltihabı olmuş olabileceğini söyledi ve bize kullanmamızı söylediği ilaçlar elimizde yoktu bu yüzden tekrardan antibiyotik tedavisine başladık ama antibiyotikten korkuyorum açıkçası pek kullanmak istemiyorum ama yapacak başka bişeyimde kalmadı ayrıca ek olarak azı dişleride çıkıyor zorlu bir dönemden geçiyoruz, bu kadar kısa süreyle antibiyotik kullanan var mı ? Nasıl yan etki gördünüz ? Ayrıca biz İngilteredeyiz burada ki sağlık sistemi berbat, kolay kolay istediğimiz ilaçları bulamıyoruz, acillerde 7-8 saatten önce bakmıyorlar Türkiye’den getirdiğimiz ilaçlarla Türkiye’de ki doktorumuzla istişare yaparak yol alıyoruz burada da aşırı derece de influenza ve strepA virüsü yaygın ne yapacağımızı şaşırdık gerçekten çok zor 😭🤦🏼♀️