Kızlar Merhaba. 9.5 aylık bir kızım var ve doğumundan itibaren sıkıntılı süreçten geciyoruz. Yogun bakım süreci inek sütü proteibi alerjisi derken yeme konusunda ben kızımı zorladım. Alerjik bebek mamasını yeme istememesi halde zorla kasıkla yedirdim ve cocuk sonrasında yememeye basladı yemek istemedi ne emdi ne de kasıkla birsey yedi. Alerji olayı bitince Zorla biberona alıstırdım ve mamayı yiyor ancak tv’ye bakarak. Ek gıda hala yemiyor. Gastrollojıye giderken bu cok zayıf deyip psikolojinide bozdular. yeme sorunundan dolayı bizi gelişim pol. yönlendirdiler. Bu arada kızımda uyku proplemi de var. Normalde evde yaptıgı seyleri kontrolde yapmadı cunku uykusu var ve huzursuzdy. İkinci gittigimizde o yapmadıgı seyi bu sefer yaptı . 3.kontrole gittik bir kac gün önce, Kızım yine uykuluydu tabii,eline verdiği oyuncaklarla gayet güzel oynadı ilgilend sonra ismiyle seslendi kendisine baktırmaya calıstı bakmadı. Doktor odadan cıktı siz oynayin ben size bakacagim dedi. Ben kızımı kendime odaklayamadım. Göz teması kurmadı. Sadece birlikte dans edince tepki verdi. Doktor bize kızımda iletişim bozuklugu var, oyuncaksiz oyun oynayın ve bir daha ki kontrolde bölüm baskanı muayene edecek dedi. Ve biz eve gelir gelmez sallanmadan uyuyan kızım uyudu. Normalde kızım 5 aylık oldugundan beri ismi ile seslenince donup bakar ve tepki verir. Babasının ismini sıyleyincede babasına donup bakıyor. Oturmasi oynamasi da güzel. Ceeee deyince kahkaha atmıyor gülüyor. Koridorda İsmi ile seslenince emekleyerek yanıma dogru geliyor. Göz teması normal var bir babasına bir bana bakar. Dün de kuzenimin cocugu bize geldi o da 10.5 aylık kız benim kızı gprunce kahkaha atmaya ve sevinmeye basladı ama brnim kız yine uykulu ve oyuncaga odaklanmsti.Ben kuzenimin kızının nasıl eglendigi tepki verdigini görüp kızımla karsılastırdıgımda biraz garipsedim ve doktorun dedikleri aklıma geldi. Bugün kızımla ceee oynadım sakladım ve oldukca güzel goz teması kurduk. Sonra babası gel gel diye elimle isaret ettim ve arkasını donup işaret ettigim tarafa bakti.Tanımadigi kisiler olunca aglamıyor sadece inceliyor ve yabancılıyot. Tanıdıklarinda ise heyecanlanıp kollarını acıp al beni diyor. Oturdum otizmi arastırdım ama içime sinen pek birsey olmadı. Bu yüzden burdan yazmak sizlerden düsüncelerinizi almak ve en azından icimi rahatlatmak istedim. Sabahtan beri aglıyorum.Cunku gercekte zor bir sürecten gectik.. ilk cocugum oldugu icin aşırı da tedirginim. 🥹