Ayse292973 Merhana arkadaşlar; 16 aylık yada o civarda bebeğiniz varsa beslenmesi nasıl? Benim bebeğim mamayla besleniyor yemek fazla yemiyor, siz mama ne kadar ve günde kaç kere veriyorsunuz?
Lulemom Ayse292973 büyük ihtimal mamadan dolayı yemiyordur. Sadece akşam yatarken verebilirsin artık. Gün içinde yemek yesin
Irmakmelegim Ayse292973 kziim 17 aylık suan 3 ana 1 ara aogun yer bazn az bazn çok yer değişir ama hiç bir zmn ah kahvkti etmedi hemn mama veriyim demedim 2 gündüz bir gece uykusu sadec e onlarda mama icer okdr bugün mesela sabah orta yedi uyumadan 80cc içti uyudu öğlen çorba içti yarım kase aksma üstü cennet hurması yedi yine uyudu 80 cc içti aksm sadece 1.5 sebzeli köfte yedi 3 kaşık yogurt yedi bırak ti şimdi uyumadan önce 100-150cc icer uyur hiç bir zaman yesin diye zorlamam az çok yer degsir
Kaganseda Ayse292973 oğlum 17 aylık olacak. Doktora goturdum iştahı yok diye. Gün içinde yemek yiyecek dedı mamayı azaltın dedı biz yemek dısında hem mama hem meme olarak devam ediyorduk. Gece beslenmesini de kes tamamen dedi. Gün içinde yemek yiyecek yemezse zorlama mamayı teklif etme hemen dedi nasılsa acıkıp yiyecek dedi. Öyle yapmaya başladım gercekten biraz biraz yemeye başladı suanda. Sadece öğle uykusuna gecerken mama veriyorum bıde gece yatmadan önce veriyorum bazen öğlen vermiyorum bile corba irmikli muhallebi gibi bişey veriyorum. Sende öyle yapabilirsin
Nursena0606 Ayse292973 15 aylık oğlum. Biz gündüz mamasını 10 aylıkken gece mamasını 8 aylıkken ve tamamen mamayı bir yaşında bıraktık. 9.aydan sonra yavaş yavaş üç öğün yedirmeye başladım. Zaten mamayı iyice azaltmıştı. Sabah kahvaltı yapma düzenini kurduk. Sonra mama içmeden uyuma sonra üç öğün beslenme düzeni. Sadece akşam uyurken içiyordu. Artık 3 ana 3 ara öğün yapıyoruz ona da gerek kalmıyor. Sabah kahvaltı 1-2 saat sonra meyve, uyku, öğle yemeği ve 1-2 saat sonra kuruyemiş vs. Akşam yemeği ve yine biz ne yersek atıştırması yapıyoruz.
Irmakmelegim Lulemom valla bu bebekle alakali ek gıdaya başladığından beri aç kalmasın diye mama verilirse çocuk ek gida yi az mama yi fazla icer uyku geçmişinde içmeli bebek mamayi 15 16 17 aylık bebk için soyluyrm
Ayse292973 Irmakmelegim yok bende zorlamıyorum ama mama diye kıyameti koparıyor. Yavaş yavaştan kesmek lazım
Irmakmelegim Kaganseda mama yi uyku öncesi sadece verilmeli zatn 15 ayın üstünde bebklere kızım da 3 ana 1 ara öğün yer az çok yer değişir yemek yemedi diye mam vermem zatn versem içmez alismadi çünkü 2 gündüz uykusunda 80cc gece uyumadan 100-150qrasi icer değişir sabah kahvlti öğlen çorba ara öğün meyveli yoğurt yulafli irmiklieyve sekersiz puding vb akşam sebzeli çeşit çeşit köfte mücver tarzi yogurt tür az yer çok yer degsir
Irmakmelegim Ayse292973 2 yaş öncesi kesmeyi dusunmuyrm sahsen mama gerekli içindeki vitaminler bebeğe lazm beslenme konusunda öğün yerien mam vermeyin alternetif yemek şunun derim kızıma oyle ypiorum
Kaganseda Ayse292973 bazen zorluyor ama bende vermemeye calısıyorum yemek yesin diye cok zorlayınca yada sevmedıgı yemek olunca veriyorum tabiki.
Bersahefem Ayse292973 cnm en başından beri mi mama ile besleniyor.1 buçuk yaşında mama içmesi ne bileyim artk büyüdüler yemek yemesi lazım.Benim oğlumda 17 aylık
Anestezist Benim 16 aylık ikizlerim var..gece mamasını 10 aylıkken kestim bir yaş sonrasıda gündüz hiç mama vermedim..kahvaltı,öğlen yatmadan önce meyveli yoğurt,ikindide çorba,arada meyve sonra akşam yemeği..