Kahvegerek
Hayır ama bu kendi kendime koyduğum bir tanı değil ki tanı koymadım aslında çünkü internetteki baktığım belirtiler sonra oğlumun dur yapma mekanizmasını tam olarak çalışmaması benim bunu düşünmeye yetiyor zaten doktora gideceğim yani kesin hiperaktivite ve dikkat dağınıklıgi var demiyorum ki. Benim annem nöroloji doktoruna takipli hasta o bu durumu anlatmış dikkat dağınıklığı var büyük ihtimalle demiş benim alanım değil çocuk nörolojisine gidip bireye geçelim demiş çünkü göz dalması var. Oğlumun hareketleri ile gelecek olursak yani çok küçüklüğünden beri böyle. Size bir sürü örnek sayabilirim. Mesela annemin bacaklarını çıkar kadının bacaklarında zıplar dur deriz ben en sonunda alırım zor durdururum. Diyelim ki yoldayız birden yola atlamaya çalışır. Aslında kuralları bilir ona uyamaz yani yoldayken bir anda Yola koşulmaması gerektiğini şu ışıkta durulup bu ışıkta geçileceğine kadar biliyor ama o an kendine karşı koyamıyor. Dün akşam namaz kılıyorum bana çarpıyor ayağım acıdı ya falan diyor ya da hopluya zıplıyor kafasını oraya buraya çarpıyor acıdı diyor bunu biliyor ama kendini kontrol edemiyor. Mesela kıyafetini giyerken bir anda doluyor böyle hani kaç defa sesleniyorum en sonunda kendine geliyor. Sevdiği şeylere odaklanır bazen odaklanacağı yoksa güzel yaptığı şeyleri bile yapamaz. Ama gerçekten başka hareketli çocuklar için farklı çocuk evet hareket eder ama hani dürtülerini kontrol edebilir yani mesela bir yere çarptığı zaman bir müddet durur değil mi oğlum da o yok mesela bir yere çarptığı zaman tekrar kalkıp bana gelir anne kafamı vurdum acıdı öpsene der yine aynı hareketleri yapar ki bu bebekliğinde de böyleydi sobalı evde yaşıyorduk parmağını sobaya demişti başka çocuk sobadan korkar değil mi yine ona gidiyordu. Dikkat dağınıklığını görebiliyorum çünkü bende de dikkat dağınıklığı vardı ben daha önce de çocuk psikiyatrisine gittim Kendi geçmişimi anlatınca onlar da bir nöroloji doktoruna götürürsün ama erken demişlerdi. Bir de bunun üstüne annemin doktoru da bunu deyince artık dedim ki bir şeyler yapmanın zamanı geldi. Bebekken hiç mama sandalyesine oturtamadım Bebek arabasını fazla kullanmadık. Emzirdiğim zaman çok hareketliydi yani bir yandan benim omuzuma vururdu bir yandan tekme atardı ben o şekilde emzirirdim. Yani biraz anlayabiliyorum hiç olmasa bir değişiklik olduğunu YouTube’da baktığım videolardaki dehpli çocuklara benziyor oğlumun davranışlarını ki dediğim gibi bende de bir evin dikkat dağınıklığı kısmı vardı. Bir yandan da genetik olarak benden de geçeceğini düşünüyorum. Evet ev içinde bazı problemlerimiz oldu ama ya ben ne kadar da durdurmaya çalışırsam çalışayım yani durmuyor. Fazla hareketli ve yoruyor beni bütün gün koşturuyoruz zıplıyoruz oynuyoruz Allah’tan apartmanda oturmuyoruz apartmanda otursak çoktan şikayete gelecek gelirlerdi ama zapt edemiyorum yani kucağıma alıyorum otur diyorum maşallah bir güçlü gücüm yetmiyor artık. Ben de böyle bir şey olsun istemem ama en azından artık önlem almaya çalışıyorum çünkü bebekliğinden beri diğer çocuklara göre fazla hareketli ve yavaş yavaş daha çok hareketli olmaya başladı. Ve sizin dediğiniz gibi okula da gönderdim bir sürü veliden şikayet geldi. Evde de öyle olmaya başladı artık ki ben tekrar okula götürürsem yine aynısını yapacağını düşünüyorum.