Nazlinci ya bebeğe nikotin geçiyor doktorum öyle demişti bende bazn içiyorum ama 2 saat emzirmiyorum ilk sütü de hafif sağıyorum öyle veriyorum cnm ve internete yazılan ise bunlar.
Çok sigara içmek anne sütünü azaltabildiği gibi ender rastlansa da emzirilen çocukta; bulantı, kusma, karın krampları, kusma gibi semptomlar görülebilmektedir (Vorher 1974). Anne, sigara içmeyi minimumda tutarak bu riski azaltabilir. Anne sigara içtiği zaman, kandaki ve sütteki nikotin seviyeleri önce artar, sonra zamanla azalır. Nikotin seviyesinin vücutta yarıya inmesi için gereken süre (nikotin yarı-ömrü) 95 dakikadır.Bu nedenle, emzirme sırasında ve hemen öncesinde sigara içmekten kesinlikle kaçınılmalıdır.
Annenin sigara içmesi, sütten erken kesilme, süt üretiminin azalması ve süt gelmesi refleksinin engellenmesi ile doğrudan bağlantılıdır. Aynı zamanda sigara içmek, kandaki prolaktin seviyesini düşürmektedir. Bir çalışma (Hopkinson et al 1992) sigara içmenin süt üretiminin önemli ölçüde azalmasına neden olduğunu göstermektedir. Doğumdan 2 hafta sonra günde 514 ml olan süt üretimi, sigara içen annelerde 406 ml’dedir. Aynı zamanda sigara içen annelerde metabolizma hızı biraz daha yüksektir. Bu nedenle laktasyon için gerekli olan kalori depoları yetersiz olabilir ve anne daha çok yemek yemeye gereksinim duyabilir.