Aysel65_ merhaba dünden beri bizde de hırıltı balgamlı öksürük ve ateş eslik ediyor. Öncelikle
Ateş için:
Limon sıkıp suyuna çorap batır öylece giydir.
Eklemlerine, kasıklarına çörekotu yağı sür ya da sirkeli su.
Balgam için:
Öncelikle burun temizliği çok önemli burnunu sf ile şırınga ile 2.5 bir burna 2.5 hir burna sürekli yıka. Bunun için youtube de OSMAN GÖNÜLAL BURUN YIKAMA videosunu izleyebilirsin. Bende tek başıma yaptım dün korkma.
Varsa yarım çay kaşığı udi hindi yağı verebilirsin.
E. Boş bir şişeye sf içine 5 6 damla udi hindi yağı damlatıp gün içinde burnuna sıkabilirsin.
Soğanı ortadan böl içine 10 adet karanfil batır. Baş ucuna koy hırıltılı keser rahat uyur.
Sırtına göğsüne çörekotu yağı yoksa zeytinyağı veya udihindi yağı sür. Sıcak havlu kapat. Balgam için.
Ayak altına sarımsaklı zeytinyağı sür varsa ateşi içine çörekotu yağı da karıştırabilirsin.
Burun akıntısı, balgam ya da tıkanıklık için nebilizatör ile sf solutuyorum soğuk buhar veriyorum.
Sen bol bol ıhlamur iç süt veriyorsan sütünden geçer. 1 çay kaşığı da bebeğe verebilirsin.
Akgünlük sakızını tütsü şeklinde yakıp dumanını yıkanmamış yüne ( yün yoksa pamuk ile de olur) çektirip dayanabilecegi sıcaklıkta göğsüne kapat.
Emziriyorsan bol bol sarımsak yut yutamıyorsan minik minik içeceğin 1 bardak suya doğra iç. Sütünden antibiyotik geçer.
Geçmiş olsun bizde 4 aylık olduk dünden beri mücadele ediyoruz daha iyiyiz çok şükür. Rabbim acil şifalar versin 💐