@Betiblog bende tam bu konuyla ilgili post açacaktım bu gönderiyi gördüm. Bebeğim 4 günlükken 22.7 ile iki gün yoğun bakımda fototerapi aldı. Değeri 7.5 e düşmüştü. Çıktıktan sonra yeniledi. Sağlık ocağı hekimi dahil kime sorduysam emzir geçer dedi. Gece gündüz saat başı emzirdim ama rengi çok değişmişti. Kontrole gittiğimizde yeniden 19 a çıkmış ve iki gündür hastanede yatırıyoruz bugün taburcu olduk yeniden ışık aldı. Çıktıktan sonra yeniden rengi sarardı. İdrar yolu enfeksiyonu, tiroid, kan uyuşmazlığı vs hiçbir sebep yok. Şu anda verilen kararla sıkı takip edilecek ve iki günde bir kan değerlerine bakılacak dendi. Başına gelen var mı bilmiyorum. Uzayan sarılık deniyor 22 günlük bebeğim şu an. Çoğu uzayan sarılık 2-3 ay sürüyormuş. Hastaneye yatmak bebeği fototerapiye koymak çok zor stresten sürekli kucağımda uyumak istiyor memeyi bırakmıyor. Herkes bir fikir söylüyor şunu yedir bunu içir sarı örtü tak bilmem ne. Stres yapmak istemiyorum sadece tek korkum bebeğime bir zarar vermesi. İnşallah atlatırız. Endişe ediyor insan ister istemez.