Ess92 Ek gıdaya hangi besinlerle başladınız? Ben yumurta sarısıyla başladım bugün insanlar çok yadırgayarak baktı. İnsanlar dediğim ailem. Siz ne düşünüyorsunuz? Neyle başladınız?
PatronBebek Ess92 yumurta alerjiktir. Onunla başlanması pek doğru değil. Alerji riski düşük gidalarla baslanir patates, havuç, kabak gibi. Yoğurtta olabilir
AliEymenmoms Ess92 yumurta agir bi urun fazla protein mineral icerigi oldugu icin biraz daha bekleseydiniz ilk elma suyu hhavuc suyu bal kabagi patates o sekilde ilerledim sonra karistirip verdim.yogurt verdim
Ysgl26 Ess92 yumurta en son verilir alerjik olduğu için.. ilk yoğurtla başlanır kabak havuç diye gider
la_leomer Ess92 yoğurt meyve püresi ara ara yediğim tatlı yemklerin suyunu ucuyla oda tadımlık başkada vermedim herkes farklı yumurta 9 aylıktan sonra oda
Ess92 PatronBebek bazıları da alerjik olduğu için alerji olup olmadığını anlamak için ilk onu tercih etmiş. Ama genel kanı ilk tercih olmaması gerektiği yönünde sanırım. Teşekkürler
Berfn19_07 @Ess92 yoğurtla başladık 2.olarak avokado verdim bugün kabak 3 gün sonra bal kabağı brokoli sonradan yumurta sarısı vermeyi düşünüyorum
Ess92 Berfn19_07 yoğurdu nasıl yapıyorsunuz? Eczaneden probiyotik maya alıp pastörize sütle mi mayaladınız? Yoksa klasik herhangi bir yerden aldığınız mayayla mı? Son günlerde eczaneden alıp yapanları çok görüyorum
PatronBebek Ess92 ben hiç duymadım cnm. Bal falanda alerjik 1 yaşından sonra veriliyor. O zaman bal da hemen verelim alerji olup olmadığını anlayalım? Yani kim dediyse bakış açısı biraz tuhaf
AliEymenmoms Ess92 cam rendeye surtunce pure gbi eziyo elmayi falan kenara suyu birikiuo ordan veriyodum
Berfn19_07 @Ess92 yumurta alerjik bide bana göre başlangıç olarak agir Bi besin biraz vücuda hafif sindirimi kolay alerji değeri düşük gıdalarla başlamak daha uygun olur sanırım
Ess92 PatronBebek balın içeriğinde bebekleri zehirleyecek madde olduğu için 1 yaşından sonra verilir..
Arenbebekk Yumurta alerjik bir besin, insanların tepki göstermesi çok normal canım. Ben patates ile başladım sonra yoğurt işte daha 3. Günümüz bizimde
Ess92 Arenbebekk ek gıdadan sonra kabızlık oluyor diye zeytinyağı ekletin diyor bazıları. Siz karıştırdınız mı zeytinyağı ☺️
Olimbonii Ess92 Bence ilk sebzelerden başlayın 3 gun kurali ile az az alerjik durumu varsa hangisine alerjisi var anlarsiniz daha sonra meyve purelerine gecin yogurt derken bir sure boyle devam edin yumurta sarisini bunlardan sonra başlayın biraz alerjik olduğu için yumurta sarısı biraz daha bekleyebilirsiniz onun icin benim düşüncem
Ess92 Olimbonii alerji yoksa yumurta sarısı en kaliteli protein kaynağı diye onu seçmiştim. Tadı ağır gelse de azıcık yiyecek diye düşündüm. Biraz yadırgadı tadını ama yine de yedi biraz 🙈🙈 siz yoğurt verdiniz mi? Verdiyseniz nasıl yapıyorsunuz yoğurdu ☺️
Berfn19_07 @Ess92 süt organik ama elimde maya yoktu hazır yoğurt ile mayaladim ilk verdiğimde ama artık normal sıradan mayalamayi düşünüyorum aldığınız süt güvenilirse Bi problem olacağını sanmıyorum
Yarim_Kilo_Kiyma Ess92 Alerjen bir gıda sona doğru verdim ben onu. Yoğurt, havuç, patates, kabak, tatlı patates, yer elması, avakoda, ve diğer mevsim sebzelerinden devam ettim. Meyve için hiç acele etmeyin derim. Ve genelde her sebzeye bir küçük diş sarımsak ekledim
DarkSwan Ess92 Yoğurtla başladım, ardından sebzelere geçtim. Kabak, havuç patates. Buharda haşladım, minik zeytinyağıyla beraber tattırdım. Daha sonra elma, armut, muzla devam ettik. Önce doktorumuz meyvelerin suyu yerine kendisini tüketmesinin daha besin değeri yüksek olduğunu söylemişti. Hepsini yavaş yavaş denedikten sonra, yumurta sarısına geçebilirsiniz. 🌸
Olimbonii Ess92 Ben henüz ek gıdaya gecmedim benim bebegim sadece mama ile besleniyor 4.ayda sadece tadima baslicak ama ben 2 buçuk sene yenidogmus yegenime baktım ordan tecrubem var yoğurdu kendim mayaliyorum kucuk hero baby meyve kavanozlari varya onlardan cok vardı bende bos onlarda mayaliyodum kapagini acmadigin surece icinde taze kaliyodu her zaman taze veriyodum kucuk kavanoz oldugu icin koy sutu ile mayaliyoduk yoğurdu oglumada o sekilde yapacam yogurdu tatlandirabilirsiniz eger muz verdiyseniz alejisi yoksa icine muz ekleyebilirsiniz