Rmysfrkn ilk 3 ayda tam olarak gece gündüz ayrımı yapamıyorlar adapte olmaları zaman alıyor öncelikle sabırlı ol geçici bir süreç. daha küçük anlamaz deme rutin oluştur özellikle gece uykusu öncesi. gündüz uykularını hafif ışıklı loş bir ortamda yapsın gece uykusu için daha karanlık olsun vücudu alışsın karanlık aydınlık kavramına. gece uykusu öncesi bizim yaptığımız rutini yazayım sen kendi imkanın ölçüsünde yeni bir rutin ayarlarsın bebişine göre.
gece uykusuna 11:30-12 arası yatıyordu 1 saat öncesinden başlıyordum önce ılık bir duş duştan sonra güzel masaj karnına bacaklarına sırtına tüm vücuduna (ben doktorumun tavsiyesiyle zeytinyağıyla masaj yaptım avucumda hafif ılıtıp masaj yaptım) hem olası gaz sorununa çok iyi geliyordu. daha sonra sadece geceleri giydirdiğim tulumları vardı aa hadi pijama giyelim dedim. masajdan sonra oda tamamen karanlık oluyor mamasını içiyordu (emiyorsa emsin) daha sonra yatağına koyup dönencesini açıyordum müzikli ışıklı dönence yaklaşık 15 dk sonra kapanıyordu. o kapanmadan önce uyumuş oluyordu. sende kendine ve bebeğine göre saati veya yapılan şeyleri değiştirebilirsin. ayrıca zaman çok hızlı geçiyor kızım 15 aylık oldu bile olduğunca çok öp koynunda uyut kokusuna doy her anın tadını çıkart 🥰