Sibelssmn Merhaba kızlar 🌸benim bebeğim 3 ay 8 günlük . Günde toplam olarak en fazla ne kadar mama tüketmeli acaba? Bilgisi olan yazabilir mi
Busraogrt Sibelssmn sadece mama ile mi besleniyor? Çünkü ben aç olursa veriyorum iki ölçü benimde 3 ay 18 günlük
Muhammedeminannesi Sibelssmn Benim oğlumda 51 günlük sadece mamayla besliyorum sütüm kesildi maalesef 2 saatte bir 90 cc veriyorum doymuyor çünkü eğer çok uzun uyuduysa 120cc çok mu veriyorum bilmiyorum ama doyamadığı zaman kıyameti koparıyor mecbur az daha yapıp veriyorum kalanını döküyorum🌸
Deletedmom_62 Sibelssmn bu bebekten bebeğe değişiyor bence genel kurallara göre hareket etmeyin mesela mama kutusunda benim bebeğimin 150 cc içmesi gerektiği yazıyor ama 90 içiyor fazla içtiğinde rahatsız oluyor midesi . kilosuna göre sözde 10 kez 90 cc içmeli ama 7 kez içebiliyor kilo alimimiz da gayet güzel bu ay 1 kilo almışız yani kısaca bebek obez olmadığı sürece bebeğiniz ne kadar isterse ona göre içirin.
Sibelssmn Busraogrt evet sütüm grip olduktan sonra birden kesildi🥺bana da hep aç gibi geliyor ama sürekli yarım bırakıyor bir yandan mamalar da pahalı o yüzden iyice acıkmasını bekliyorum ben
Sibelssmn Muhammedeminannesi şu an 51 gün için mama fazla gibi geldi bana ben de 48 günlükken girmiştim doktor mama en fazla 60 cc ver demişti . Bazen gaz olunca da süt içip rahatlama amaçlı içmek istiyorlarmış 🌸
Seymatugraipek Merhaba, kilosu çarpı 150 yapıyorsunuz mesela 5 kilo ise gün boyu toplam 750cc alması gerekiyor.
Seymatugraipek Eğer fazla verirseniz kakası yeşil olur oradan anlarsınız. Mamaların üzerindeki oranlar her benek için geçerli değil. Sadece mama ile beslenen bebeklere gün içerisinde su vermeyi ihmal etmeyin. Anne sütü ve mama ile besleniyorsa suya gerek yok.
Morbalon Muhammedeminannesi hayır su vermenize gerek yok. Mama zaten su ile hazırlanıyor ve bebeğin su ihtiyacını karşılıyor.
Busraogrt Sibelssmn canım bende grip olmuştum azalıyo hasta olunca evet ama yinede yemene dikkat et emzir gelir sütün yine aynı hale maskeyle emzirdim hiç ayırmadım memeden inan ki inşallah çabuk atlatırsın
Sibelssmn Deletedmom_62 doğru söylüyorsunuz ama ben sadece fazlası sağlık açısından zararlı mı diye merak ettim obezlik için değil 🙏
Seymatugraipek Morbalon benim bebeğim 80 günlük kabız oldu. Doktorum sadece mama ile besleniyorsa neden hiç su vermedin diye kızdı.
gkbyza Morbalon doktor musunuz bu kadar kesin konuşmuşsunuz da. Ben haftada 1 kere 1 çay kaşığı veriyorum meme mama besliyorum bir zararı da olmadı bu bebeğime.
Sibelssmn Busraogrt denedim ama gelmedi geri bir de çalışan bir anneyim çok üzüldüm ama sağlık olsun buna da şükür 🌸🤎
Sibelssmn Seymatugraipek doktorlar da birbirlerinden farklı söylüyor bana da gerek yok demişlerdi kafam karıştı şimdi
Morbalon Seymatugraipek Amerikan pediatri akademisi verilmemesi gerektiğini söylüyor. Akademik yayınlar dururken internet bilgilerine güvenmiyorum.
Seymatugraipek Sibelssmn aynen öyle valla 25 gün ishal oldu doktor doktor gezdik her biri farklı bir şey söyledi. En sonunda kesti bir doktor ishalini bu sefer de kabız oldu. Gittiğimde de kızdı işte neden su vermedin diye. Aile hekimimiz de söyledi su ver diye. Ama doğduğunda ilk söyledikleri şey su vermeyindi 🤷♀️
Seymatugraipek [https://www.google.com.tr/search?q=mama+ile+beslenen+bebe%C4%9Fe+su+verilir+mi&client=safari&channel=iphone_bm&sxsrf=ALiCzsZtE-v6D9I4IKsj9rBlROfRnm-k6Q%3A1672164648757&source=hp&ei=KDWrY9KGK_-Rxc8P9aG86Aw&oq=&gs_lcp=ChFtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1ocBABGAEyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECcyBwgjEOoCECdQAFgAYIcHaAFwAHgAgAEAiAEAkgEAmAEAsAEP&sclient=mobile-gws-wiz-hp](https://)
Morbalon Seymatugraipek ishal kusma gibi bir ekstra sıvı kaybettiği durumlarda ayrı verilebilir. Biz normal şartlardan bahsediyoruz.