Minnakkk Moana Tereyag sıvıyag un iyice kavuruyırum Baska bş tarafta yazın yapmıs oldugum domates suyunu pişiriyorum iyice sonra kavrulmuş unla karıstırıp blendar yapıyırum su ve tuz kaynamaya baslayınca da süt ya da süt kreması koyuyorum oh missss. Krema daha cok yakısıyor yarım paket kadar yeterli oluyır kalanı buzluga atıp Baska zaman kullanıyorum
Yigitefeannesi Moana un ve tereyağını unun kokusu çıkana kadar kavuruyorum, domates ve kapya biberi fırında közleyip yapıyorum en son da bi su bardağından iki parmak eksik ılık sütü yavaş yavaş koyuyorum kesilmesin diye çok güzel oluyor biz bayılıyoruz 🤤
Olimbonii Tereyağ ile unu kavuruyorum uzerine domates rendesi koyuyorum biraz daha kavurup suyunu koyuyorum pistikten sonra blebderdan geciriyorum bidaha kaynayinca uzerine tereyağ nane yakiyorum güzel oluyor sut koymuyorum ben bir gun durunca kotu oluyor sütlü
Babygirlsmom Ben fırında domatesleri pişiriyorum, çok az soğan, Sarımsak ve kapyada koyuyorum. Hepsi pişince tencerede tereyağı ile un kavurup sebzeleri ekliyorum biraz su ekleyip blenderdan geçiriyorum, uygun kıvam alacak kadar sütünü ekliyorum. Üzerine kaşar 😌
Babygirlsmom Olimbonii evett ilk bunu denemiştim normali hiç yapmadım, ya güzel olmazsa diye yapamıyorum artık normali 😊 Ama şehriye çorbasını bol domatesli yapıyorım o da çok güzel oluyor bence😌
ahkalbimm Moana ben tereyağı ve unu kavuruyorum sonra üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyip iyice suyunu çekene kadar kavuruyorum kaşığın ucuyla da salça atıp birde öyle kavuruyorum sonra suyunu ekleyip piştikten sonra blenderdan geçiriyorum üzerine de kaşar rendesi ve karabiber koyuyorum 😋 süt eklemiyorum ben
Babygirlsmom Olimbonii çok az salça kavurup domates ve kuru nane ekliyorum biraz daha kavurup su ve kaynayınca şehriye. Bol limonla 😋😋
2prenses-annesii Moana geçen bende yaptım. Süt koyduğum lokanta usulü olmadı ama krema koyduğum tam lokanta usulüne benziyordu. Köfteci ramize gideriz sık sık eşimle oranın domates çorbası harika oluyor diye rica edip tarifini almıştım aşçıdan. Abla sütle yapma krema ile yap domatesi çok suyu az olsun yani kıvamlı olsun çorba çok su katma ki krema içinde kaybolmasın diye anlattı sağolsun. Dediği gibi de yaptım tam köfteci Ramiz çorbası gibi oldu. Tavsiye ederim
Denizanasi92 Moana yağda un kavur salça domates at kavur su koy pişir en son süt koy karıştırarak kaynat kapat bu kadar 🤣
Wolverine Moana domates sarımsak soğan kapya biberi fırında kozluyorum sonra tencerede unu biber ve az domates salçasını kavurup üzerine közlenmiş domates sarımsak soğan kapyayi ekliyorum. Biraz su ile birlikte kaynadıktan sonra blenderdan geçiriyorum.