kenankaan Gkcylmaaz fmf ile Talasemi Farklı, biri Akdeniz ateşi, diğeri Akdeniz anemisi. Annemde fmf var,yani Akdeniz ateşi, kolşisilin ilacı kullanıyor, ataklarını önlüyor. Ama Talasemi kansızlık. Onun için düzenli kan ilacı kullanması gerek diye biliyorum.
kenankaan Bir de genetik testle kesin belli olur. Sizde evlenmeden önce kanda çıkmış mıydı taşıyıcılık?
Gkcylmaaz kenankaan bakıldı mı bilmiyorum birçok anne çocuğunda olduğunu öğrendikten sonra kendi taşıyıcılığını farketmiş. İnşallah tahmin ettiğimiz gibi değildir
M1334 Gkcylmaaz merhaba öncelikle ben bildiklerimi paylaşayım siz arastırın yınede..Benim kendi rahatsızlığım da Fmf (ailevi Akdeniz ateşi) Hastalıgımın teşhisi konulana kadar Talasemi sanıyorduk Talasemi (ailevi Akdeniz anemisi) bu iki hastalık aynı değil göz ardı etmeyin Akdeniz ateşimi Akdeniz anemisi mi 🙏🙏🙏Allah yardımcınız olsun erken teshis cok önemli ben 23 yasında farkettim
Gkcylmaaz M1334 talasemi olabilir dedi ama bizde düşmeyen ateş ve karın krampları var talasemi ile pek uyuşmuyor gibi
M1334 Gkcylmaaz hhiiiççç korkmayın keske tüm konulan teshşs bu hastalık kadar hafif olsa ilacını kullandığı sürece hiçbirsey problem yok..basit bi hastalık ama genetik
kucukagacc Gkcylmaaz merhaba ben fmf hastasıyım ama talasemi farklı bir hastalık fmf ayrı bir hastalık,Hastalık atak şeklinde geliyor 3 gün boyunca karın ağrısı ateş ve eklem ağrısı oluyor 3 gün sonrasında da kendiliğinden geçiyor ama bayagi zorluyor
eymeninannesi11_ Gkcylmaaz bizde oğlumda var zaten baba taşıyıcı olduğu için çocuğun olması normal hastalandımı ateşi düşmüyor bu yüzden mi ateş sıkıntılı şuan da da hasta ve atesli ıslattım ilaç verdim anlında ıslak bez ama ateşi yüksek korkuyorum küçükken havale geçirdi bu yüzden
Gkcylmaaz eymeninannesi11_ kaç yaşında Şuan ? İlaç kullanıyor mu ? Bizimkinin ateşi de asla düşmüyor asla. Ben havuza ılık su doldurup 2 saatte bir havuza götürüyorum 20dk oynuyor ateş düşürücü şurup fitil hiçbiri işe yaramıyor 😔 ateşin bu kadar inatçı olması normal mi? Kan değerler de hep çok düşük .
Ogretmen_anneeee Gkcylmaaz Talasemi ve fmf farklı hastalıklar . İkisi de genetik hastalık. Ben fmf hastasıyım 5 yaşında yüksek ateş karın ağrısı kas ağrısı İle teşhis koyulmuş . Hangi sehirdesiniz? İstediğiniz bi soru varsa yanıtlayabilirim .
Gkcylmaaz Ogretmen_anneeee merhaba farklı şeyler olduğunu bilmiyordum ben, yeni öğrendim açıkçası. Doktor talasemi şüphesi ile test istedi. Talasemiyi diğerlerinden ayıran özellik nedir ?
eymeninannesi11_ Gkcylmaaz ben ateş hastalığı olduğunu bilmiyorum ama dediğinize göre belirtiler aynı hep ateşi çıkınca düşmüyor eşimde küçükken böyleymiş ateşi düşmezmiş sadece telasami olduğu nu biliyorum babasından dolayı ama sanki ateş hastalığı var sık hasta oluyor ve ateş düşmüyor serum takınca biraz düşüyor ne yapmalıyım nereye hangi bölüme gitmeliyiz
kenankaan Gkcylmaaz inşallah, ama teknoloji ilerledi. Annem fmf hastası olduğunu 50 yaşında öğrendi. Evvel zamanda bilem eden yokmuş, ne sıkıntılar çekmişler. Şimdi tedavi Yolları da çok, teşhis koyabilmek bile ne güzel. Annem yıllarca neyin ağrısı sancısı bu diye çekti durdu. İnşallah oglunuZ da iyi çıkar
Birbebetoannesi Gkcylmaaz Benim eltim talasemi hastasıymış kızcağız 18 yıl İlaç kullanmış şu an devam ediyor mu bilmiyorum ama atak vs oluyprmuş öncesinde. Babasında, annesinde, babaannesinde varmış zaten direkt geçmiş. Şimdi her şeyin tedavisi var. Rabbim şifa versin. Hatta kv bile geçen gün öğrenmiş o Talasemi taşıyıcısı eşim ve kaynımda mesela yok askeri personel mesleğe başlarken heyetten geçiyprlar mesela çıkmamış