kubra_345 boğulur gibi yapacak ilk başlar öğürme refleksi, iyi takip edin. öğürme refleksi ise müdahale olmadan kendi kendine atar(çoğu zaman) siz heimlich manevrasını öğrenin. atamadığı zaman uygulamak için. onun dışında çok püre vermeyin. ilk başlar çatalla ezin. ben mesela bir şey pişirdim onu cam tenseniz üstüne koyup çatalla ezdirip verdim. ne püre ne tam taneli oluyor ideal. sebzelerle başlayın yoğurt meyve yumurta sarısı gibi ilerleyin. doğal bir süreç içgüdülerinizle hareket ederseniz bebek ne zaman neyi yiyebilir fark ediyorsunuz. 8 aylık bebeğim normal kahvaltıyı ufak ufak bölerek yediriyorum mesela. peyniri küçük küçük bölerek zeytini. ya da pankek yapıyorum ağzına götürüyorum o ufak ufak ısırıyor. başlarda yaptığınız gıdalara zeytinyağı ekleyin ufak ufak. bir çk kadar. kabızlık yapmasın. bazı gıdalar kakasından aynı şekilde çıkabilir korkmayın. muz verdiğinizde siyah lifler ya da havuç verdiğinizde turuncu parçalar gibi. gayet normal. 3 gün kuralı uygulayın. özellikle alerjik gıdalarda. ilk gün 1 çay k ikinci gün 1 tk üçüncü gün 1 yk kadar. ha yemeyebilir o şekilde mesela 3. gün de bir çay kaşığından fazla istemeyebilir zorlamayın. ilk birkaç ay tamamen alışma süreci.