Susedsdfg
a-bukemm
Bebeğim 7 aylıktı verdiğim de .
O zamanlar gündüz 2 uyku ve 3. De gece uykusuna geçerdi deli gibi sallanarak uyuyordu ve son zamanlar da bu durum artık gece beslenmek için kalktığında da olmaya başladı sabaha kadar ayağımın üzerinde sallarken çok uyuya kaldım ay sinir krizi geciriyordum resmen 😂
Ben ani bir cesaretle ilk gece uykusunda başladım uyku eğitimine.
Karnını doyurdum , piş piş açtım (küçük aylarından beri onunla uyuyordu zaten ) beşiğine koydum .
Tabi ki uyumak istemedi direndi yaklaşık 45 dakika gibi bi süre de uykuya geçti. Bu süre de onu asla hırpalamadım ağlatmadım . Her ağlama sinyalleri aldığım da kucağıma alıp odada gezdirdim sakinleşene kadar sakinleşince tekrar beşiğine koydum yavaş yavaş popoya pat pat yaptım ve bu olay hiç abartmıyorum ilk gün tam 87 kere devam etti (saydım bu arada atmıyorum bu rakamı 😂) ama sonunda uyudu .
Sabah 7-8 gibi güne başlıyorduk ilk uykusu kalktıktan 2 saat sonra yani 10 gibi yapıyorduk ve yine aynı yukarı da bahsettiğim şekilde uyguladım yaklaşık 15 dakika gibi bir süre de uykuya daldı bu defa . Bu uykudan 12 gibi uyanıp tekrar 3 gibi uyuyordu 5 gibi kalkıyor gece 9 da artık gece uykusuna geçiyorduk sistem hep aynıydı. Sadece 3. Gün ona temas etmeyi bırakıp yatağına pat pat yapmaya başladım desteğe alışmaması için. Bebeğimin durumuna göre zamanla desteği bırakıp ben yatağıma uzandım onu beşiğine koydum kendi kendine uyumaya başladı (odadan çıkmama uzun süre de adapte oldu Ve hâlâ gece uykusuna geçerken yanında istiyor 17 aylık gündüz yatağına koyar çıkarım kendisi uyur) önemli olan bebeğinizin uyku vakti olduğunu bilmesi (herhangi bir rutin olabilir , uyku arkadaşı vs ) ve uyku aralıklarını güzel ayarlayıp her uyku saatinde uykusu gelmiş bir şekilde yatağına götürmek en önemlisi de sabretmek ve onu incitip yormadan bunu yapabilmek . Şuan 10 aydır bu şekilde ilerliyoruz arada bozulmalar vs oldu ama artık kendi kendine uyumayı bildiği için çabucak eski rutinine döndü her defasında. Şuan için hatırlayıp yazabildiklerim bunlar, sevgiler 🌺