kasimonbes Merhaba hanimlar 🎈 Bugun bizim 40miz cikti. Bebek spasi yaptik ama maalesef bebegim durmadi agladi sadece masaj yaptirabildik 😊 Sabah ben banyomu yaptım duami ettim. Aksama kizimin banyosunu yapacagim. Sizler neler yapiyorsunuz? Boyle bir adet var mi? Herkes bir sey soyluyor ama ben cok inanmiyorum. Arastirdigima gore de bu adet ve gelenekler cok farkli medeniyetlere dayaniyor. 40i bugun cikan ya da cikmis olanlar tecrubelerini paylaşabilir mi? 😊
Alparslan616161 kasimonbes bebeğimi yıkayıp bi komşuya gittik oda yumurta pirinç tuz un bişiler daha verdi 100 TL para verdi öyle kırk uçurduk
Erenela_ Bizde salı günü çıkaracağız 40ını ama ben tek başıma bakıyorum kızıma nasıl ve ne yapacam pek bilgim yok açıkcası
Yagmur-Cansu22 Erenela_ bende tektim 🥲 akşam eşimin gelmesini bekledim. Dualar ederek banyosunu yaptırdım. Adettendir yanına tuz şeker pamuk pirinç altın para bişeyler koydum ☺️ birde bizde 40 taş atılır suyunun içine. 40 taşda tek tek okunur öyle suya atılır. Taş gibi sağlam olsun derlerdi. En sonda bebeğin suyundan bir tas kadar anne yıkanırken üzerine döker kendine dualar eder. Kendimce bol dua ederek çıkarmıştım 🌸
kasimonbes Erenela_ benim gibi yapabilirsiniz 😊 ben sabahtan banyomu yaptım abdestimi aldim. Aksama da banyosunu yapacagim esim gelince dua ederek. İnternette bir suru sey gordum yazilan ama onlari yapmaya enerji yetmez
2-prensannesi Erenela_ ben iki çocuğuma da suyuna 40 tane taş koyup dua ve yasin okuyup önce onları sonra da kalan suyla kendimi yıkamıştım bazıları çiçek,pirinç,altın,para,makas,pamuk, anahtar,yüzük vs koyuyorlar hiç öyle özencim olmamıştı
Yume Erenela_ bizimde salı günü 40 oluyo pek öyle adetler yapmayı düşünmüyorum boş iş bence 😂 sadece gusül ve dua etmek yeterli
kasimonbes Yagmur-Cansu22 ben dusumu sabahtan aldim dedim bebek spasinda da kizim alir ama sevmedi spayi 😂 aksama esimi bekliyorum bende banyo yaptirmak icin
Deletedmom_875 Fotograf çekimi yaptım ben, akşam kaynanama gittik birkaç eve daha gittik un tuz pirinç yumurta soğan verdiler biraz da para hediye falan. Kendim banyo yaptim kızımın suyundan ayırıp en son onu döktüm o kadar Bunu da arkadaşım hazırlamıştı
rivrivyapma @kasimonbes Bizde kırk kalık su sayılır anne banyo yapar abdestten sonra kafadan aşağı döker sonra çocuk yapar yine en son kafadan ayaklara 40 kaşık sudan dökülür bu suların içine yüzük iğne anahtar tarak atılır ama tek ayrıntısı bu :) bu şehirde kimsem olmadığı için 40 uçurma yapamadım ayriyeten bizdeki adete göre okumasını istiyosak okumuş birine işte esnafsa esnafa o şekilde götürülür giyinip süslenip en güzel kıyafetleri giyip yumusrta un tuz gibi şeyler verirmiş gidilen kişi. Doğruluğuna inanmazdım ama annem beni hemşirenin evine götürmüş ben hemşire oldum bunu mesleğin ikinci yılında öğrendim :)) ben bi yere gidemediğim için yeni kıyafetler giydirdim kendim de giydim sadece
mercimekinannesii bizimde 🎀40 ucurmamiz oldu. banyo yaptiracak kisi varsa o gelmeden 🎀40tane minik tas toplar onlari okur. yikancak suyun icine konur. iste icine biraz tuz bal pirinc bugday konur gumus ve altinda olsa iyi olur dediler onuda koyduk🤣 sonra 🎀40tas su icinden ayrilir.. benimde yikancak suda kullanmak uzere. tas dediysemde kucuk findan gibi bisi 40olsun diye. bebegimi yikadik dualarla sonra ben gittim abdestimi alip yikandim. sonrada anneanneyi babaanneyi gezmege gittik
kasimonbes Btlaras2 ilk 15 dk durdu soyle bir kesif yapti etrafa sonra aglamaya basladi daha da durduramadik cikardik. İlk 15 dk bize de ani kaldi foto video ama tabi daha guzel hayallerimiz vardi 😊
kasimonbes [silindi] ah canim benim 😊 ilk yorumun benim postum olmasina cok sevindim 😂 valla cok guzeldi ama bizim kiz durmadi 15 dk ya kaldi havuzda ya kalmadi. Sonra masaj yaptik yedirdim giydirdim ciktik. Cekirdek aileden baska kimseyi kabul etmiyorlar bi de 😏 Hava da bir soğuktu kosa kosa arabaya gittik valla .. Ayrica senin bu vefasizligini bana bi ara hatirlat trip atayim 🙂
Btlaras2 kasimonbes kötü olmuş ama olsun en azından hatıra kalacak birşeyler var elinizde sağlık olsun
[silindi] kasimonbes Kendimi şimdiden kidse alıştırayım dedim. Tabii ki ilk yorumum sizin postunuza olacaktı 🤭 Serzenişte bulunmakta haklısın.. telafi ediciğimm efendimmm 😘 Nasıl ya kimseyi almıyorlar mı içeri ne saçma
Deletedmom_39 kasimonbes genelde aile büyükleri öyle şeyleri iyi bilir, hatta ilk gidilen evin sahibi özel hazırlıklar yapar ama bizde gelenekçi kimse yoktu 🤷🏼♂️🤷🏼♂️ Sadece spaya götürdük
kasimonbes Deletedmom_39 bizimde kimsemiz yok diye kendimiz yapalim bir seyler dedik ama illa da yapiliyor mu yapilmazsa ne gibi seyler olur diye bi sorayim herkese dedim. Hayirlisiyla buyusun yavrularimiz da gerisi bos 🤲