bisenakillisinzaten Eltimin 2 oğlu var 3. Ye hamile şuan 33 haftalık ve zor geçiyor. Bi kaç günlük yemek götürmek istiyorum ama ne yapabilirim aklıma gelmedi. Tavsiye verebilir misiniz?
Gollik bisenakillisinzaten buzluk böreği yapabilirsiniz konserve çorba yapabilirsiniz börek yapip dondurup götürebilirsiniz pide yaptırıp goturebilirsiniz buzlujtan çıkınca tatları degismiyor
Dilek3358 bisenakillisinzaten doğum zamanı on günlük yemek yapmıştım konserve gibi kaynar kaynar kavanoza koyup ters çevirip bekletmiştim hiçte bişi olmamıştı. Çorba yapmıştım, nohut, bezelye yemeği, kabak yemeği yapmıştım. Fikir olsun size de.
Deletedmom_62 bisenakillisinzaten çorbayı kaynarken kavanoza koyup sıkıca kapaticaksiniz bildigimiz konserve yani .
Gollik bisenakillisinzaten ben yayla corbasiyla yapıyorum piştiginde hala kayniyorken ağzıni kapakla sıkıca kapatıp ters çeviriyorum soğuyunca buzdolabının altına koyuyorum naçizane fikrim pirinci biraz az koyabilirsiniz çok yogunlasmamasi için aynı işlemi mercimek ve yoga çorbası ile de yapabilirsiniz
Alyehus Ne güzel düşünmüşsünüz ☺️ Buzluk böreği, sarma yapsanız 1-2 gün öyle çıkar tava yemeği yapsanız kalanı ısıtır diye düşündüm ☺️
Alyehus bisenakillisinzaten bizim yörede fırın tepsisine yapılan yemeğe tava denir açıklamamışım pardon ☺️
Mizmizyasyi Deletedmom_62 @bisenakillisinzaten sadece çorba değil yemeklerde olur Taze fasulye, etli sebzeli yemekler felan sıcakken kavanoza koyun kapağını kapatıp ters çevirin. Anneannem rahatsız di teyzemde görmüştüm baya gidiyor birkaç kavanoz yapınca .çok güzel duşunmussunüz bu arada 🌸
Duyulurum bisenakillisinzaten ne yapsanız 2-3 gün yenebilir zaten. Çocuklar ne seviyor ona göre yapılabilir. Çorba, kuru fasulye/nohutyemegi, biber dolması