Kuzeybebekk tam bu günlerinde bende meme reddi yaşamıştım. Ben kendi elimle yapmıştım ama. Sütüm yeterliydi. Biberonla sağıp vermeyi denemiştim ne kadar çıkacak diye. Sonra alışkanlık oldu her öğünunu öyle verdim, ne kadar çıktığını görüp vermek tatmin ediyordu. Biberona alıştı tabiii. Meme reddi oldu. Wee baby in silikon göğüs ucunu kullandım. Sürekli sağdim sütüm azalmasin diye. Sizde bu şekilde ilerleyin. Silikon göğüs ucu aparatı biberon gibi ucu sert olduğu için genelde biberon zannedip hemen tutuyor bebekler. Muhakkak deneyin. Tabi silikon da alışkanlık haline dönüşüyor bebisler için ama amaç sizi emmesi, onu da sonra birakmanin yollarını denersiniz. Göğsünüzü uyarın sürekli süt azalmasin. Zaten 4. Ayında memeye tekrar döndürdüm ve şuan 9 aylık tam memeci oldu. Bağ konusunda da şunu söyleyeyim. Emzirmeyi çok seviyorum emzirmek evet çok farklı bir bağ. Ama mama vermek zorunda olan bir sürü insan var. Onlar da anne herkes de anne. Sadece emzirme ile bag kurulmuyor. Sadece doğru adimlar atın emzirmeyi bırakmayın, o emdikce sütünüz cogalacak daha çok yenisiniz. Büyüdükçe emzirmenin kolaylığını anlayacaksınız. Her gece gündüz mama hazırlamak yorucu gelecek, bebek de hareketlenecek işiniz ekstra zor hale gelecek. Bu yüzden emzirmeyi elden bırakmayın sonradan pişmanlık yaşamamaniz için gittiği yere kadar götürün. Sütünüzü arttırıcı yollara takviyeleri yönelin.