Oflu_u güzel kardeşim namaza başlama kararınıza çok sevindim 🥰 namaza başlayanlara teşvik amacıyla bir post açmıştım, siz zaten karar vermişsiniz ama yine de yazdıklarımı okuyacak olmanızın size yeni ufuklar açacağına inanıyorum, o yüzden okumanızı çok isterim 😊❤️
Maalesef çoğu kişi önüne bir kağıt koyarak oradan takip etmek suretiyle namaz kılabileceği zannına kapılıyor. Oysa namaz esnasında gözle takip namazı bozan amellerdendir. Peki bu durumda ne yapmamız gerekir? Hiçbir şey bilmiyorsak sadece besmele çekerek namaz kılacağız. Tek bir vakti bile geçirmeye mazeret olarak görmeyeceğiz sure bilmeyişimizi. Namaz kılmaya başladıktan sonra her bir namazda elimizden geldiğince bir ayet daha ezberleyip ekleme gayretinde olacağız. Asla az ile yetinmeyeceğiz “bu kadarı yeter” demeyeceğiz. Fatiha dışında bir sure biliyorsak ilk aşamada her rekatta aynı sureyi okuyacağız, ikincisini eklediğimizde iki rekatta bir sureleri değiştirerek okuyacağız. Dört sure bildiğimizde artık her rekatta farklı sure okuyabiliriz. Sure tercihlerinde en kısa ve genelde en çok duyulanların tercihi işimizi kolaylatıracaktır. Örneğin Kevser, İhlas, Felak, Nas gibi. Kunut duaları ezberleninceye kadar alternatif olarak Rabbena âtinâ duası okunur, o da bilinmiyorsa üç defa "Allahümmağfir lî” ya da “Yâ Rabbî” denmesi yeterlidir. Bunun sadece ruhsat olduğu bilinmeli ve bu süreçte en kısa zamanda kunut duaları ezberlenip okunmaya başlanmalıdır. Allah hepimizin kıldığı namazları kabul etsin ve bizi namaza sevdalı kullarından eylesin 🥰🤲🏻❤️