Elisafn Merhaba, ben New York’ta yasiyorum. Pensilvayna taraflari yasam olarak daha uygun. Esinizin uber ve doordash yapabilmesi icin onlarin hesabina sahip olmasi gerekiyor. New york’ta uber plakasi kiralanip yapilabiliyor ama New jersey, california gibi yerlerde sadece hesap olmasi yeterli. Cocugunuz krese gidebilir ama sizler hangi vize ole geleceksiniz Bilmiyorum ama ucretli/ucretsiz olur mu onu bilmiyorum. Okul icin public okullari gosteren bir site var ihtiyac olursa gonderirim. Oradan okul iyi mi kotu mu gorebiliyorsunuz ve siraya aliyorlar sizi. Saglik sigortasi ben ogrenci iken hicbir ucret odemeden hamile iken yaptirdim ve dogumumu falan hep sigorta karsiladi. Ilk zamanlar kolay olur diyemem, dil yoksa daha da zor. Dil icin en iyi gelisim iletisimle oluyor, yillarca okula gittim calistigim yerde ki kadar verimli olmadi okul. Burada calisma sartlari da cok kolay degil oturum yok ise. Gunde 12 saat uber/doordash gibi seyler yapilacak ki gecim saglanabilsin. Ev kiralamak sizin uzerinize zor olabilir, credit gecmisine cok onem veriyorlar. Aklinizda nerede yasamak var bilmiyorum ama ulasim acisindan isinizi kolaylastiran bir yer olmasi sizi rahatlatir.