MasalTekin Arkadaşlar, bebeğe gaz yapan şeyler nelerdir, ne yemem gerekiyor, ney yememem gerekiyor, 15 günlük olduk, sezeryanliyim bende, fazla biisey de yemiyorum bilmediğim icin
busrasimay___ MasalTekin bebekten bebeğe gaz problemleri değişir benim bebeğimde gaz sorunu yaşamadım ama mercimek çorbası kakao nohut fasulye kola buğday hazır paketler gazlı içeçekler gaz yapar. Bulgur da gaz yapar ama aynı zaman da sütte yapar. Umarım hiçbiri gaz problemine neden olmaz doya doya yersiniz 🌸
busrasimay___ MasalTekin sütünüzün bol olması için hoşaf hurma tüketin. Çay da çok süt yapar ama gaz yapma ihtimali de var. Sağlıklı ve bol sebzeli yiyecekler tüketin bol bol su için.
Minico MasalTekin Şuan mevsimi brokoli, pırasa, karnabahar gaz yapabilir, kayısı kompostosu bulabiliyorsaniz için size de faydası olur sütünüzden bebeğe de geçer
Lilybaby MasalTekin mevsim sebzeleri hep gazlı malesef ben bi ıspanak yiyorum. Baklagiller ve narenciye yasak zaten. Et tavuk balık yumurta sıkça tüketin. Kimyon ve rezene çayı için. Benim de bir ayda duyduğum ve uyguladıklarım böyle 😁
Blnsymls Limon portakal mandalina brokoli karnabahar asitli içecekler kafein kuru fasulye nohut süt lahana aklıma şuan bunlar geliyor 🤣 kısacası aç kalıyoruz
Kbrky52 Ben asitli içecek hariç ne varsa yiyip içiyorum. Bu gaz yapar şu gaz yapar diye düşünmüyorum , hem yapsa da bi şekilde alışmak gerek. Ne kadar süre dikkat edebiliriz ki bu kadar yiyeceğe.
MasalTekin Kbrky52 portakal falan da yiyemiyorum korkuyorum asitli ya gaz yapar diye, bisey yiyeceğim zaman 10 kere düşünüyorum valla bebeğe etkisi olur mu diye, psikolojim bozuldu iyice
Elmsnghn Gaz yapanların yani sıra yoğurtlu kimyon efsanevi bişi anında etkili. Ama sütü de yoğurdu da laktoksuz tüketin. Diğer türlü sut ile yoğurt gaz yapiyo
MasalTekin Elmsnghn yogurt ayran vs tuketemiyorum, pamucuk yapıyor ağzında beyaz beyaz, öyle.oluyormus yani
Kbrky52 MasalTekin günde yarım kilo mandalina yiyen ben 😀 bence şu gaz yapar bu gaz yapar diye düşünüp yememezlik yapmayın, vücut bi şekilde alışır. Olumlu düşünün 🙏