Yagmur12_ Şimdi nasıl anlatsam bilemedim. Sağlıklı ve istediğiniz bir şekilde almak istiyorsanız zaten mutlaka bir diyetisyene başvurmanız gerekiyor. Önce bmi ve kan değerlerinize bakılıp oradan kaynaklanan bir sıkıntı olmadığına karar verilirse; sizin yaşam şeklinize, beslenme stilinize, nereden nasıl kilo almak istediğinize göre bu süreç işliyor. Ben eski profesyonel sporculardanım. Kendimi bildim bileli hiç bu kadar zayıflamamıştım. En son kas oranımı dahi etkileyecek seviyeye kadar düşünce uzmana gözükmeye karar verdim. Çünkü ne yersem yiyeyim eski gücümü vücudumda hissedemiyordum. Mesela, -artık her ne kadar keyfi olsa da- ağır bir spor programım olduğu için beslenme düzenim çokça protein ve karbonhidrat üzerine kurulu. Şeker ve tuz tüketimim neredeyse 0. Sorun zaten neredeyse hiçbir şey yiyemememdi. Şuan az ama planlı şeyler tüketiyorum. Bunların hiçbiri kendi başıma aldığım kararlar değil. O yüzden sağlığınız için kilo aldıran mama tariflerine bakmayın (ben denmiştim mesela. aşırı şekerli olduklarından her seferinde midem bulanıyor, geri çıkarıyordum), uzmanına gidin. O kadar çaresiz hissediyordum ki ne bulsam denedim kendimde. Kilo almak kadar kilo vermek de insanın psikolojisini etkiliyor. Kendinizi ihmal etmeyin.