mamitime Size bir şey söyleyeyimmi benim kızım şuan 33 aylık neredeyse 1yıldır her çişini ve kakasını yaptığında söylüyor ve çiş sonrası zorla altını değiştirtiyor ama yapmafan asla söylemiyor. 2ay önce bir deniyim dedim bir sabah külot giydirdim. Çiş ve kaka gelince bana söylermisin dedim tamam annecim dedi. Bütün gün bir kez bile söylemedi hep oraya buraya işedi😂gece bez taktım. Sabah tekrar külot giydirdim aynı şeyleri söyledim. O gün öğlene kadar dayanabildim çünkü asla söylemedi😂 ve ben kendim hazır olmadığımı farkettim çünkü ordan burdan çiş temizlemek istemiyorum. Bir de yaklaşık 20tane falan külot alın mutlaka. Bende 10tane vardı yetersiz geldi. Bir 10tane daha alıcam eğitime başlarken. Yani demek istediğim kakasını yaptıktan sonta gelip söylemesi hazır olduğu anlamına da grlmiyor bence. Siz isterseniz önce iç çamaşıtı stoğu yapıp ,sabrınızı artırıp (burda en önemli şey sabır bence)gerekli klozet apararı, lazımlık vs alıp çocuğunızla bir kaç gün önveden bu konuyu konuşmaya başlayıp bir kaç gün deneyin olmazsa bir kaç ay sonra tekrat deneyin. Zaten doktorlarda çocuk gelip kendi söylemediği sürece en doğru zamanın 2bucuk 3yaş aralığı olduğunu söylüyorlar. Ben bu süreci kendi söylemediği sürece mart ayına bıraktım tam 3yaşına girdiği zaman yapacağım.