edanuragl Kızlar bebeğim 5 ay 10 günlük her ay düzenli 1 kilo alan bebek bu ay sadece 300 gr almış doktor az dedi tadımlara başla dedi çok canım sıkıldı zaten meme reddi ve alerjimiz var sizce normal mi
Ececan2006 edanuragl 300 gr az ama coook da az degil meme reddi icin pozisyon degistirmeyi deneyin alerji icinde neye alerjisi var dikkat edip tuketmeyin biraz bence biraz bu sekilde deneyin hemen tadimlara gecmeyin
Ececan2006 edanuragl yani doktorunuzu dinlemeyin demek istemiyorum tabiki once doktorunuzu dinleyin bence ama elinizden geleni de yapin bence ne guzel simdiye kadar gayet iyi ilerlemissiniz
Cs1879 edanuragl kilo almama durumu dışa da başka şikayetleri var mı mesela geçmeyen hırıltı mesela kabızlık yada ishal mukuslu kaka gibi
Ayseguull edanuragl ek gıdaya yavaş yavaş başlayın demiş. Ne güzel işte başlayın gitsin. Yoğurttur sebze püreleri vs hemen toparlar bence
edanuragl Ececan2006 ya her türlü pozisyonu demiyorum 5 dakika emip bırakıyor ağlıyor etrafla ilgilenmek istiyor çoklu besin alerjisi var yani çoğu şeye alerjisi var
edanuragl Cs1879 geçmeyen hırıltısı var evet, en son doktor neocate mama vermişti onu verince kabız oldu çocuk dahada vermedim bende, mukuslu ve kanlı kakası da birşey dokunduğu zaman oluyor
Cs1879 edanuragl bizde hırıltı ve mukuslu ishal vardı vizede doktorumuz aptamil alerji maması verdi kilo alımına çok faydası olmadı 2. Hafta neocate verdi kızıma yaradı çok şükür ishali geçti mukuslu kaka da yok domatese tahin e ve kuruyemiş e alerjisi var bunlar benim gözlemleyerek bulduklarım ama doktorumuz süt ürünlerinide kesmemi söyledi kesin diyet olsun diye bende bırakmıştım ama belirti görmeyince süt ürünlerini az da olsa tüketiyorum açıkçası
Cs1879 edanuragl kabız dediğiniz kaç gün çıkmıyor ve bu durum onu rahatsız ediyor mu çünkü ben hergün 7 8 tane ishalli bez değiştirdiğimi biliyorum ama mamadan sonra 2, 3 günde bir çıkmaya başladı
edanuragl Ayseguull yoğurt veremicem çok üzülüyorum 🥹 acaba yerine başka ne verebilirim süt ve süt ürünleri alerjimiz var
edanuragl Cs1879 3 4 gün yapamadı biraz ıkınıyor gibiydi gözlemlediğimde ama yapamıyordu bende acile götürdüm röntgen çekildi biraz taşlaşmış gaitası denildi bende kestim mamayı
Samsai edanuragl mamaya zeytinyağı koyup içirin yada ayrıca zeytinyağı verin kabızlıktan dolayı içirmemek yerine. Şimdi alılırsa ilerde içer. Alışmassa ilerde tad duyusu dahada gelişeceği için asla içmez.
Ozgeruya edanuragl bizimde alerjimiz var şuan 2 yaşındayız ama doğuştan var alerjisi bizde öyleydik almazdi kilo hic bazen keyfi yerindeyse sağlığı yerindeyse zamanla düzeliyor merak etmeyin
Samsai edanuragl benim bebeğim 9 aylık çoklu gıda alernşsi var. Hep sonırda kilo aldı 4. Ayında 450 gr almıştı. 5. Ayında yanılmıyorsam 500 gr dı. Bu ay 100 gr slmış sadece. Ek gıda reddediyor. Mamayı hiç istemedi içmiyor. Tadımlara başlayın doktorunuzu dinleyin. Ayrıcada zaten doyumluk değil tadımlık vereceksiniz. Ek gıdaya geçmeniz hızlanır. Zira 3 gün kuralı vs derken bide alerjiden ötürü süreç yavaş ilerliyor.
edanuragl Samsai ne kadar zor ya Allah hepimize kolaylık versin cidden alerjik bir bebek annesi olmak ekstra zormuş
Samsai edanuragl 5. Aya kadar her sy 1 kilo aldıysa artık kilosunu dengeliyorda olabilir bebeğiniz. Zira 1 kilo almaya devam etse kucağınızda taşıyamassınız. Bebeğim 9 aylık çoklu gıda alerjisi var ve 7300 gr boyuda 69 cm. O sebeple takılmayın derim..
Cs1879 edanuragl bunu dr la görüşün belki mamayı değiştirir alerji deneme yanılma yoluyla gözlemle çözülen bir şey
Cs1879 edanuragl acaba mamadan değilde tükettiğini birşeyden olabilir mi domates tahin kuruyemiş abur cubur buğday hatta gluten portakal mandalina hatta yediğiniz ekmek bile olabilir deneme yanılmayla bulabilirsiniz ancak mesela bende alerji olan şeyi tükettiğimde kızım mukuslu ishal oluyo sizinkide kabızlık la gösteriyor olabilir