Berina48 yumurta akı için de artık yeni çalışmalar ile bir yaşını beklemenize gerek yok alerjik bir bebek değilse. 8. Ayda felan verebilirsiniz. Doktorumuz kıymaya 8. Ayda başlayabilirsin demişti. Çift çekilmiş kuzu kıyma kullanın. Hem pişirmesi hem de bebek için yemesi kolay oluyor. Tadımlar bititkten sonra ben bir süre misal bal kabağı çorbası yaptım. Kabak ile havucu karıştırdım ezip zeytin yağı döktüm. Yemediklerini yoğurtla tatlandırdım o zaman yedi. İlk bir yıl zeytin yağını direkt üstüne dökün ısıl işlem görmesin. Ben pirinç unu kullanmadım. Bebek ürünleri almak tabi ki en güzeli doğal. Ama ben tarhanayı bizim yaptığımız kullandım. Yulafı da bimden ve etinin azıcık kullanmıştım. Onu da sevmedi çünkü. Bazen hep aynı tür veriyormuşsunuz gibi oluyor ama büyüdükçe hem yiyecek formu hem de çeşit olarak ilerliyorsunuz. Blender kullanmamanızı tavsiye ederim. Pütürlü başlamaları ileriki sür için koöay oluyor. Çatalla ezin. Avakado bazı bebeklerde alerji yapabiliyor. Ben yanlış hatırlamıyorsam 8. Ayda felan başladım. O günden beri hemen hemen her gün yiyor. Direkt yiyemez ama yoğurt ya da labne ile karıştırıyorum. Bebeklerin yiyebilmesi için bebek de müsaitse çok da geçe bırakınca yemeyecekmiş gibi geliyor avakoda ben sevmeyince 😂
Kıymalı sebze mücveri oğlum çok sevdi ve bizde ☺️ Kabak, havuç, patates soğan rendele bir yumurta ve kıyma. Ben çoğu zaman yumurta koymam bile. Azıcık galeta unu azıcık da mercimek unu koyuyorum ben. Sonra pişiriyorum. Anadoöu çorbasına bayılıyor. Ben ilik suyu kemik ve tavuk suyu hazırlıyorum. Sebze yemeklerine bile katıyorum.