Zeynepuzay Kızlar bebeğim 2 aylık yüzünde ve vücutta kırmızı pütürcükler var doktor sür alerjisi olabilir süt ve süt ürünleri kes dedi ama 3 gündür kesmeme rağmen bi değişiklik yok yaşayan varsa tecrübelerini yazabilir mi
GamzeNur Zeynepuzay bbiz de aynı durumu yaşadık. Atopik dermatit dedi doktorlar. Ben iyileşme sürecinde alerjik gıdaları tüketmedim. (Süt yoğurt yumurta Çerez domates ) Allerset alerji şurubu ve stilex kremi kullandık. Tabi bu süreçte. Bepanthol sensiderm ve mustela stelopia krem ile bol bol nemlendirdim. Cildi düzeldikten sonra sıra ile yemediğim alerjik gıdaları tekrar yemeye başladım. Önce süt ve süt ürünleri sonra yumurta derken bunların hiçbirine alerjisi olmadığını test etmiş olduk. Şimdi ise hergün 3-4 defa nemlendiriyorum, aynı problemi tekrar yaşamadım çok şükür
Asilveannesi Zeynepuzay Canımm benim bebeğimin yüzü ve vücudu isilik tarzı pütür pütürlü oldu hatta böyle sivilceye dönüştü. Doktora gittim sür ve süt ürünleri tüketme dedi. Bıraktım yüzünde oluşmuş pütürlrr hemen geçmedi. Advantan adlı krem verdi kortizon içiyormuş 1 hafta kullan sadece ve az az sürüp yay dedi günde 1 kere sadede öyle geçti bebeğimin yüzü. Çok kötüydü ☹️
Cnszeze Zeynepuzay iyileşme çok uzun sürüyor. 1,5 aydır diyetteyim hala kakası düzelmedi. Yüzünün düzelmesi 10 günü buldu. Yumurta daha çok süvilcelenme yapıyor.yumurtayı da kes bence.
Mervea Zeynepuzay en az 3 hafta devam etmelisiniz mi azda olsa bir sonuç alabilin daha 3 günlük bir süreç sabır düzelecektir 11 aydır diyetteyim çok şükür şikayetlerimiz yok ama değerlerimiz düşmedi sabırla alerjisiniz biteceği günü bekliyorum
Kullaniciiii Asilveannesi bizde advantan kullanıyoruz 2 gündür biraz geçti am atam olarak geçmedi sizinki kaç günde geçti acaba
BebekEfe Zeynepuzay Bizim de isilik dendi çok yüksek alerjisi çıktı yumurtaya . Yumurta içeren her şeyi kestim kortizonlu krem kullanıyoruz. Doktor azalt demişti geçmedi yine artırdı kullanımını. Ama geçmiyor 25 gündür hiç iyileşme belirtisi yok yüzü vücüdu kıpkırmızı pütürlü. Ben de ne yapacağım şaşırdım 😓Kime sorsam bebeği alerji 🤷🏻♀️
Asilveannesi BebekEfe canım yumurtayı değil süt ve süt ürünleri tüketme . Ben yemeyi kestim yüzündekiler advantan kremle birlikte 5 günde geçti ve yemedim tekrarlamadı .
BebekEfe Asilveannesi kestim süt ürünleri de kendi kafama gore yumurta, süt , tavuk , kuru yemiş hiç bişey tüketmiyorum daha kotu durumda şuan Hafta içi başka bir doktora göstericem 😓
Aral Zeynepuzay bende süt ürünlerini burak dediğinde tereyağ peynir süt vs. Sanıyordum megersem cipste bile süt ürünü varmışşş😱😱 süt ürünün olmadıgı bir yiyecek yok. Yediğiniz şeylerin içeriğini mutlaka okuyun derim. Bizde bir- bir bucuk aylıkken başladı. Halada devam ediyor sıkı diyet yapıyorum
GamzeNur hsyn 2 aylık mustela stelopia balmını düzenli kullanıyorum düzeldi oluşmasına fırsat kalmıyor bu şekilde
Yalin Zeynepuzay uzun vadeli bi süreç bu, 3 günde hallolucak birşey değil malesef, 4.5 aydır diyetteyim daha da uzayabilir, hiç bozma herşeyi başa sararsın. Alerji vücuttan kolay atılan birşey değil malesef, sabır😉
GamzeNur Baldanboreksutlucorek bulamadım. İlk etapta süt proteini alerjisi sandık, diyetini yaptım olmadığını anladım
BebekEfe GamzeNur Mustela nasıl kullanıyorsunuz ben 2-3 saatte bir vucuda saat bası yuzune kullanıyorum azalıyor gibi oluyor bırden tekrar coğalıyor
ilknurcelik Zeynepuzay kızım 41 günlük aynen yüzü ve boynunun altı hep pütür pütür kırmızıydı hep boynunun altına sudocrem yüzüne bübhen nemlendirici sürdüm şuan gayet iyi ama sürmesem tekrar olur mu bilmiyorum